Solid Organ Transplatation During the COVID-19 Pandemic - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η τρέχουσα πανδημία της νόσου του κορωνοϊού (COVID-19) έχει επηρεάσει σημαντικά την μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει αποτελέσει απειλή για την ζωή των ληπτών. Παράλληλα, οι λήπτες των συμπαγών οργάνων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες γι΄αυτό και πρέπει να τηρούν ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τέλος, στην παρούσα εργασία θίγεται και ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα που συνδέεται άμεσα με την μεταμόσχευση, καθώς λόγω της εμφάνισης της COVID-19 έχει μειωθεί η μεταμοσχευτική δραστηριότητα παγκοσμίως.
Μεταμόσχευση Συμπαγών Οργάνων κατά τη Διάρκεια της Πανδημίας της COVID-19
Keywords: Νόσος COVID-19, μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων, ανοσοκαταστολέας, κλινικά χαρακτηριστικά