Μετάφραση & Σχολιασμός του έκτου κεφαλαίου του βιβλίου "Globalization and Islamism" του Καθηγητή Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Χαβάης στο Mnaoa, Νεζβάτ Σογκούκ. (σελ. 191-23). - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η συγκεκριμένη εργασία ασχολείται με τη μετάφραση των σελίδων 191-203 του 6ου κεφαλαίου με τίτλο «Radical Vanishing – Islam in Global Commonspaces», στο οποίο διαφαίνεται η απόπειρα του βιβλίου μέσα από τη μελέτη της σχέσης και της διάκρισης μεταξύ του Ισλάμ ως θρησκείας και του Ισλαμισμού ως ιδεολογίας, να επισημάνει ότι σε αντίθεση με τις επικρατούσες συζητήσεις τόσο στον ισλαμικό όσο και στον μη ισλαμικό κόσμο, το Ισλάμ ως ιστορική θρησκευτική δύναμη ήταν χαρακτηριστικά πιο πλουραλιστικό και ευέλικτο από ό,τι του επιτρέπουν τα σύγχρονα ισλαμιστικά κινήματα. Το κεφάλαιο επικεντρώνεται στο μέλλον του ισλαμισμού σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Στόχο αυτής της εργασίας αποτελεί τόσο η μετάφραση του κειμένου και η διαχείριση των διαφορών του ζεύγους γλωσσών Αγγλικά - Ελληνικά ως προς τα πραγματολογικά, πολιτισμικά και γλωσσικά στοιχεία τους όσο η επίλυση αντίστοιχων μεταφραστικών προβλημάτων που προκύπτουν κατά τη διαδικασία. Ακολουθούν το μετάφρασμα, το πρωτότυπο κείμενο, ο αναλυτικός μεταφραστικός σχολιασμός, καθώς και το γλωσσάρι όρων, αφού από το κείμενο προκύπτουν ειδικοί όροι και ιστορικοπολιτικά ονόματα, που χρήζουν αποδελτίωσης και ανάλυσης.
Keywords: Ισλάμ, Παγκοσμιοποίηση, Ριζοσπαστικός Αφανισμός,Θρησκεία,πεποιθήσεις