Τρόποι διαχείρισης της εξ αποστάσεως διδασκαλίας εν μέσω πανδημίας στο ελληνικό σχολείο: Απόψεις καθηγητών μουσικής - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η παρούσα διπλωματική εργασία μελετάει ένα επίκαιρο ζήτημα που αφορά της συνέπειες της πανδημίας της Covid-19 στη διδασκαλία της μουσικής. Η βιβλιογραφία που έχει επιλεγεί, καταγράφει τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό τοπίο της χώρας μας, όπως επίσης και τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό τοπίο άλλων χωρών. Επιπλέον, εξετάζει το πώς διαμορφώθηκε το μάθημα της μουσικής και αναδεικνύει τις αλλαγές που επέφερε η Covid-19 στη μουσική διδασκαλία. Μέσα από συνεντεύξεις με καθηγητές μουσικής, τονίζονται τα ζητήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, ποιες αλλαγές κατέγραψαν και ποιες δυσκολίες αντιμετώπισαν οι εκπαιδευτικοί. Επίσης, τονίζονται οι τρόποι επικοινωνίας και τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν κατά το διάστημα της τηλεκπαίδευσης, οι ανάγκες και τα συναισθήματα των καθηγητών. Οι απόψεις των συμμετεχόντων οδηγούν σε ενδιαφέροντα και χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για περαιτέρω έρευνα. Αφορμή για την επιλογή του θέματος αυτού και της παρούσας έρευνας είναι οι πρωτοφανείς αλλαγές που έχουμε υποστεί στις ζωές μας από τον Μάρτιο του 2020 και ένα χρόνο μετά συνεχίζουμε να προσαρμοζόμαστε στις νέες συνθήκες που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού.

This thesis is entitled: ''Ways to manage distance learning in the midst of a pandemic in the Greek school: Views of music teachers''. It is a research that studies the topical issue of the consequences of thw Covid 19 pandemic of music teaching.The literature selected documents the changes in the educational landscape both in our country and in other countries. It also examines how music education has been shaped and highlights the changes that Covid 19 brought about in music teaching. Through interviews with music teachers, it reveals the issues that arose during distance teaching, the changes they recorded and the difficulties teachers faced. The ways of communication, the tools used in tele-education and the needs and feelings of the teachers are also mentioned. The views of the participants led to interesting and useful conclusions, which can be used for further research. The reason for choosing and researching this topic was the unprecedented changes that we have undergone in our lives since March 2020 and one year later we are still adapting to these new conditions imposed by the pandemic.
Ways to manage distance learning in the midst of a pandemic in the Greek school: Views of music teachers
Keywords: Πανδημία, Τηλεκπαίδευση, Μάθημα μουσικής, Εκπαιδευτικοί; Pandemic, Tele-education, Music lessons, Teachers