Σύνθεση Ηλεκτροακουστικής Μουσικής και ηχοτοπία αμφιωτικού ήχου - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η παρούσα διπλωματική εργασία ερευνά την σύνθεση ηχοτοπίων αμφιωτικού ήχου. Πέραν του κειμένου συνοδεύεται από δυο ηχοτοπιακές συνθέσεις (σπουδές) που αποτελούν το πρακτικό σκέλος της έρευνας. Για την ολοκληρωμένη προσέγγιση του ερευνητικού ζητούμενου, στο θεωρητικό πλαίσιο εξετάζεται η έννοια του ηχοτοπίου και του τρισδιάστατου (αμφιωτικού) ήχου. Παρουσιάζεται μια προτεινόμενη μεθοδολογία σύνθεσης ηχοτοπίων αμφιωτικού ήχου καθώς και μια σειρά από συμπεράσματα που προκύπτουν τόσο από την βιβλιογραφική έρευνα όσο και από την πρακτική εφαρμογή.

This thesis investigates the composition of binaural soundscapes. Beyond the text is accompanied by two soundscape compositions (studies) that constitute the practical part of the research. For the comprehensive approach to the research question, the concept of soundscape and three-dimensional (ambient) sound is examined in the theoretical framework. A proposed methodology synthesis of binaural soundscapes is presented as well as a series of conclusions derived from both literature research and practical application.
Keywords: ηχοτοπίο, αμφιωτικός ήχος, επαυξημένα ηχοτοπία; soundscape, binaural sound, augmented soundscapes