“Δημιουργία τρισδιάστατης χαρτογραφικής προβολής εμπνευσμένη από το βίο και το έργο του Γιαννούλη Χαλεπά” Τίτλος προβολής «Λογική μέσα από την παράνοια» - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Η εργασία αποτελείται από θεωρητικό και πρακτικό μέρος και έχει ως τίτλο «Λογική μέσα από την παράνοια. Στην συγκεκριμένη εργασία γίνεται μία αναφορά στην ζωή του Χαλεπά, στην παραμονή του στο ψυχιατρείο της Κέρκυρας και στα έργα του. Βασιζόμενη στην περίοδο της έξαρσης του διαγνωσμένου νευρικού κλονισμού στον οποίο είχε, μέσω της εργασίας μου, αποσκοπώ στην απεικόνιση της ψυχοσύνθεσης όπου χαρακτήριζε τον καλλιτέχνη τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής του. Παράλληλα παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά του νεοκλασικισμού, οι επιρροές του από την περίοδο της αρχαιότητας αλλά και οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι του. Τέλος, παρουσιάζεται η πρακτική εργασία σε σχέση με το θεωρητικό μέρος που αναπτύχθηκε. Σκοπός της εργασίας «Λογική μέσα από την παράνοια» είναι να προσπαθήσει να αναδείξει μέσω της τρισδιάστατης ψηφιακής χαρτογράφησης κτιρίων, την ψυχική ισορροπία του καλλιτέχνη.

This post-graduate assignment, entitled ‘Logic within Insanity’ consists of two parts, one is theoretical and the other practical. The practical part is a video projection in the Royal Palace grounds, situated in Corfu town, using the projection mapping technique. The subject of this projection was inspired by the mental condition of Giannoulis Halepas who was hospitalized in the Psychiatric Hospital in Corfu, and examines some of his works, such as ‘Satire’, created during his confinement in the mental hospital. The purpose of the 3D digital mapping presentation is to give an insight of Halepa’s fragile mental health to the viewer, with a deeper aim being the visualization of the artist’s mentality during that period.
Keywords: Γιαννούλης Χαλεπάς, τρισδιάστατα, τρισδιάστατη ψηφιακή χαρτογράφηση; 3d, projection mapping, Giannoulis Halepas