Έκθεση Πρακτικής Άσκησης στην εταιρεία Green Deals IKE - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Η πρακτική άσκηση είναι μια βραχυπρόθεσμη εργασιακή εμπειρία που προσφέρεται από εταιρείες και άλλους οργανισμούς συνήθως σε φοιτητές/τριες, προκειμένου να αποκτήσουν κάποια αρχική εργασιακή εμπειρία σε έναν συγκεκριμένο κλάδο ή τομέα. Συνδυάζει τη μάθηση παράλληλα με την εμπειρία και σε ιδανικό επίπεδο οι ασκούμενοι/ες εργάζονται σε αντικείμενο σχετικό με τις σπουδές τους και τα ενδιαφέροντά τους μαθαίνοντας για το πεδίο, δημιουργώντας διασυνδέσεις με τον κλάδο και αναπτύσσοντας διάφορες δεξιότητες ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οδηγεί ακόμη και σε προσφορές εργασίας πλήρους απασχόλησης. Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η περιγραφή της εμπειρίας της πρακτικής άσκησης στην εταιρεία Green Deals IKE, που πρόκειται για μια ιδιωτική εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για την προώθηση της βιώσιμης και πράσινης ανάπτυξης. Συνολικά από την εμπειρία της πρακτικής άσκησης η ασκούμενη αποκόμισε σημαντικά οφέλη, όπως η διασύνδεση της γνώσης με την πράξη, η εκμάθηση ενός νέου γνωστικού αντικειμένου, η επαφή με το εργασιακό περιβάλλον των μεταφραστών και η ανάπτυξη μιας συνολικής εικόνας για τον κλάδο. Τα κυριότερα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης αφορούσαν την δυσκολία του περιεχομένου των κειμένων προς μετάφραση καθώς πραγματεύονταν θεματικές που σε κάποιες περιπτώσεις δεν είχαν ξαναμεταφραστεί ποτέ στα ελληνικά και στον αυξημένο φόρτο εργασίας προκειμένου να ολοκληρωθούν τα προγραμματισμένα έργα. Παρ’ όλα αυτά, αποτέλεσε μια αρκετά σημαντική εμπειρία από την οποία η ασκούμενη αποκόμισε κατά βάση οφέλη, ενώ μελλοντικά θα πρέπει ο συγκεκριμένος θεσμός να οργανωθεί καλύτερα και να υπάρχει διαρκής συνεννόηση των επιχειρήσεων με το Πανεπιστήμιο.

An internship is a short-term work experience offered by companies and other organisations, usually to students, so that the latter can gain some initial work experience in a specific field or sector. It combines learning alongside experience and ideally interns work in an area relevant to their studies and interests learning about the field, making industry connections, and developing various skills, while in some cases it can even lead to full-time job offers. The purpose of this study is to describe the internship experience at Green Deals Private Capital Company, which is a private consultancy firm promoting sustainable and green development. Overall, the internship experience provided the intern with significant benefits, such as linking knowledge to practice, learning a new subject, getting in touch with the working environment of translators and developing an overall picture of the industry. The main problems encountered during the internship were the difficulty of the content of the texts to be translated, as they dealt with subjects that in some cases had never been translated into Greek before and the increased workload in order to complete the planned projects. Nevertheless, it was a quite important experience from which the trainee benefited in general, while in the future this institution should be better organised and there should be constant communication between the companies and the University.
Final Internship Report at Green Deals Private Capital Company
Keywords: πρακτική άσκηση, μεταφραστής, μετάφραση κειμένων, μεταπτυχιακός φοιτητής, εμπειρία πρακτικής άσκησης, προκλήσεις.; internship, translator, text translation, postgraduate student, internship experience, challenges.