Τα Όρια του Μυαλού - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η εργασία είναι μια ταινία μικρού μήκους animation των πέντε λεπτών με τεχνική digital frame by frame animation με την χρήση γραφίδας HIUON. Ο σκοπός της εργασίας είναι η εμβάθυνση στην τεχνική του animation σε συνδυασμό με την τεχνική της σκηνοθεσίας και της σύνθεσης σεναρίου, όπως επίσης και την τεχνική στο κομμάτι του μοντάζ και της μίξης ήχου. Στην ταινία “Τα Όρια του Μυαλού” χρησιμοποιείται ηχογραφημένοι και επεξεργασμένοι ήχοι για την δημιουργία των ηχητικών εφέ ώστε να είναι όλα πρωτότυπα και ελεγχόμενα. Η ιστορία αρχίζει με την δημιουργία ενός ανθρωπόμορφου πλάσματος. Αυτό το πλάσμα είναι ασπρόμαυρο και γύρω του αρχίζει να δημιουργείται ένα περιβάλλον που θυμίζει σαλόνι. Το πλάσμα αυτό αρχίζει να εξερευνά τον χώρο αυτό. Αρχικά παρατηρεί ότι δύο πόρτες που υπάρχουν στον χώρο είναι σφραγισμένες. Στην συνέχεια εμφανίζεται ένα περίεργο βιβλίο που είναι ακατανόητο και τα γράμματα πάνω σε αυτό γίνονται σχήματα που κινούνται. Το αφήνει πίσω στην θέση του χωρίς να μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει. Έπειτα πλησιάζει κάτι σαν CD Player και πατάει το κουμπί “play” και αρχίζει και παίζει μια μουσική. Αρχίζει να αισθάνεται κάτι περίεργο και χάνεται μέσα στις σκέψεις του. Μαζί με την μουσική αναδύονται και κάποιοι ήχοι που θυμίζουν νοσοκομείο. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα επανέρχεται και κλείνει την μουσική. Μετά από αυτό πλησιάζει ένα παράθυρο και κοιτάει απέξω και βλέπει ένα βαθύ σκοτάδι, σαν να είναι στο κενό. Τότε αρχίζουν όλα γύρω του να εξαφανίζονται μέχρι που εξαφανίζεται και αυτός. Αμέσως μετά όμως ξεκινάει η ιστορία από την αρχή. Όλα διαδραματίζονται με ακριβώς τον ίδιο τρόπο μέχρι που εξαφανίζεται και πάλι και ξεκινούν τα γεγονότα από την αρχή. Έτσι φαίνεται αυτό το πλάσμα να είναι εγκλωβισμένο σε μια λούπα όπου γεννιέται προσπαθεί να καταλάβει τι γίνεται ποιος είναι και πού βρίσκεται, και έπειτα απλά εξαφανίζεται.
Keywords: animation, ταινία μικρού μήκους, άνοια