Fluspot : Μια εφαρμογή παρακολούθησης της διάδοσης ασθενειών και καταγραφής συμπτωμάτων με την αξιοποίηση συστημάτων IoT - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Ο σκοπός της πτυχιακής είναι να διερευνηθούν οι δυνατότητες, προκλήσεις και τα διάφορα στάδια για την ανάπτυξη εφαρμογών που παρακολουθούν την διάδοση ασθενειών όπως η εποχική γρίπη. Επίσης, στοχεύει στην διερεύνηση των δυνατοτήτων και των προκλήσεων που επιφέρει η χρήση συστημάτων Internet of Things (IoT) για την καταγραφή συμπτωμάτων. Στα πλαίσια της εργασία αναπτύχθηκε η εφαρμογή Fluspot. H εφαρμογή, καταγράφει συμπτώματα και παρακολουθεί την μετάδοσης της εποχικής γρίπης, ώστε να βοηθήσει στην ενημέρωση και στην πρόληψη. Η έρευνα βρίσκει άμεση εφαρμογή στην περίπτωση της πανδημίας Covid19, η οποία έπληξε την ανθρωπότητα κατά την διάρκεια της διεξαγωγής της εργασίας. Τα παραπάνω οδήγησαν στην ανάπτυξη συγκεκριμένης λειτουργία παρακολούθησης της διάδοσης του ιού, χρησιμοποιώντας δεδομένα από εξωτερικές πηγές. Επίσης, για την καλύτερη αξιολόγηση του συστήματος που κατασκευάστηκε προσεγγίστηκαν υποψήφιοι χρήστες του συστήματος και συλλέχθηκαν σε ένα δομημένο ερωτηματολόγιο απαντήσεις από 66 άτομα.

The purpose of the thesis is to explore the possibilities, challenges and various stages for the development of applications that monitor the spread of diseases such as seasonal influenza. It also aims to explore the possibilities and challenges of using Internet of Things (IoT) systems to record symptoms. As part of this work, the Fluspot application was developed. The application records symptoms and monitors the transmission of seasonal flu, to help inform and prevent the disease. The research finds immediate application in the case of the Covid19 pandemic, which struck humanity during the course of the work. The above led to the development of a specific function of monitoring the spread of the virus, using data from external sources. Also, for the best evaluation of the system that was constructed, prospective users of the system were approached and answers from 66 people were collected in a structured questionnaire.
Fluspot: An application for monitoring the spread of diseases and recording symptoms using IoT systems
Keywords: IoT σε ιατρικές εφαρμογές, εφαρμογές υγείας, συστήματα παρακολούθησης συμπτωμάτων IoT, WBAN, BSN, εφαρμογή παρακολούθησης της διάδοσης του Covid19, εφαρμογή παρακολούθησης της διάδοσης της εποχικής γρίπης; IoT in medical applications, Health applications, Symptom tracking IoT systems, WBAN, BSN, Covid19 tracking application, Seasonal flu tracking application