Η χρήση ορχηστρικών συνόλων στην Μέταλ μουσική. Σχεδιασμός παραγωγής μουσικού έργου Συμφωνικής Μέταλ (Symphonic Metal) - Μέρος ΙI - Μουσική Παραγωγή - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ερευνητικής μουσικής παραγωγής σχετικά με τον συνδυασμό της Metal μουσικής με τα όργανα ορχήστρας. Έχοντας παρουσιάσει παραδείγματα αντίστοιχων παραγωγών και έχοντας πραγματοποιήσει μια ιστορική αναδρομή στο είδος της Metal μουσικής, η διπλωματική αυτή εργασία παρουσιάζει ένα μουσικό κομμάτι -και μια δεύτερη εκδοχή του- μέσα από τις ηχογραφήσεις που έγιναν σε δύο διαφορετικά μουσικά στούντιο, καθώς και τις επεξεργασίες και μίξη που υπέστησαν αυτές οι πήγες για να φτάσουν τελικά στα αυτιά του ακροατή. Η εργασία αυτή αποτελείται από τέσσερα κεφάλαια. Το πρώτο κάνει μια ανακεφαλαίωση και συγκεκριμενοποιεί το πως ακούγεται μια τέτοιου είδους μουσική παραγωγή την σημερινή εποχή. Το δεύτερο κεφάλαιο κάνει μια ανασκόπηση στην λίστα του ιδανικού εξοπλισμού που είχε γίνει στο πρώτο μέρος της διπλωματικής εργασίας και παρουσιάζει σαν οδηγό τον εξοπλισμό που τελικά χρησιμοποιήθηκε κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων. Σε συνέχεια, το επόμενο κεφάλαιο περιγράφει την διαδικασία των ηχογραφήσεων καθώς και διάφορα απρόοπτα και προβληματισμούς που προέκυψαν μέσα από αυτά. Τέλος, το τέταρτο κεφάλαιο αναφέρει την επεξεργασία και μίξη που πραγματοποιήθηκε στο μετέπειτα στάδιο για να υλοποιηθούν ουσιαστικά οι δύο διαφορετικές εκδοχές της μουσικής διασκευής Metal κομματιού με όργανα ορχήστρας. Παρατίθεται επίσης και μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε έναν μικρό αριθμό ατόμων σχετικά με αυτές τις δύο εκδοχές.
Keywords: Ορχηστρική, Σύνολα, Μουσική-Παραγωγή, Μέταλ, Συμφωνική, Symphonic-Metal, Σχεδιασμός, Παραγωγή