Ευφυές σύστημα διαχείρισης της αποθήκευσης σιτηρών αξιοποιώντας IIoT - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Στα πλαίσια της εργασία αυτής προτείνεται ένα σύστημα διαχείρισης της αποθήκευσης σιτηρών. Το σύστημα αυτό, θα καταγράφει δεδομένα από αισθητήρες θερμοκρασίας ,υγρασίας, αερίων και επιπέδου και θα παρακολουθεί τα δεδομένα που θα εξάγονται, ώστε να βοηθήσει στην ενημέρωση της κατάστασης των σιτηρών και στην πρόληψη για πιθανή φθορά του. Ο σκοπός της πτυχιακής είναι να διερευνηθούν οι δυνατότητες, προκλήσεις και τα διάφορα στάδια για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου ευφυούς συστήματος. Για την καταγραφή των δεδομένων από τους αισθητήρες έγινε η χρήση συστημάτων Internet of Things (IoT). Η δημιουργία ενός τέτοιου συστήματος αντιμετωπίζει καίρια ζητήματα της σύγχρονης πραγματικότητας, όπως η σπατάλη τροφίμων και η επισιτιστική κρίση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Τα παραπάνω οδήγησαν στην ανάπτυξη συστημάτων παρακολούθησης των σιλό που προλαμβάνουν την φθορά, προειδοποιούν τον χρήστη και τον ενημερώνουν για την ποσότητα του υλικού που εμπεριέχεται σε αυτά. Η δομή της παρούσας πτυχιακής απαρτίζεται από τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος, το οποίο αποτελεί την θεωρητική ανασκόπηση, αναλύονται μερικές βασικές έννοιες της έρευνας και παρουσιάζονται οι θεωρητικές προσεγγίσεις της κατασκευής του συστήματος. Το δεύτερο μέρος, αφορά το πρακτικό σταδίου της παραπάνω διαδικασία. Αναλυτικότερα, παρουσιάζονται όλα τα επιμέρους στάδια ανάπτυξης, τα εργαλεία και οι τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν, τα προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης τους. Τέλος, στο τρίτο μέρος, γίνεται μια σύνοψη και παρατίθενται τα αποτελέσματα της εργασίας και γίνεται η εξαγωγή των συμπερασμάτων.

In the context of this work, a grain storage management system is proposed. This system will record data from temperature, humidity, gas, and level sensors and monitor the data that will be generated to help update the status of the grains and prevent possible damage. The purpose of this thesis is to explore the possibilities, challenges, and various stages for the development of this specific intelligent system. Internet of Things (IoT) systems were used to collect data from the sensors. The creation of such a system addresses critical issues of modern reality, such as food waste and the food crisis that we are called to face. This has led to the development of silo monitoring systems that prevent damage, alert the user, and inform them about the quantity of material contained in them. The structure of this thesis consists of three parts. In the first part, which constitutes the theoretical overview, some basic research concepts are analyzed, and the theoretical approaches to the construction of the system are presented. The second part concerns the practical stage of the above process. Specifically, all the individual development stages, tools, and technologies used, as well as the problems and their solutions, are presented. Finally, in the third part, a summary is made, the results of the work are presented, and conclusions are drawn.
Keywords: διαδίκτυο των πραγμάτων, βιομηχανικο διαδίκτυο των πραγμάτων, σύστημα παρακολούθησης σιλό, εξυπνα συστήματα; Iot, monitorg systems for silo, IIot, smart systems