Πτυχιακή εργασία με θέμα μετάφραση και σχολιασμό αποσπασμάτων κειμένου με τίτλο «2018 Report on equality between women and men in the EU» - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτελείται από μετάφραση και σχολιασμό δύο αποσπασμάτων έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «2018 Report on equality between women and men in the EU». Θα μεταφραστεί η εισαγωγή της έκθεσης, καθώς και το τέταρτο κεφάλαιο με τίτλο «Combating gender-based violence and protecting and supporting victims». Αρχικά, θα παρατεθεί το μετάφρασμα στα ελληνικά, κατόπιν θα ακολουθήσει το πρωτότυπο κείμενο και τέλος θα προστεθούν τα επί μέρους σχόλια πάνω στο πρωτότυπο (τύπος κειμένου, ύφος, λόγος που επιλέχθηκε κλπ), αλλά και πάνω στο μετάφρασμα (μεταφραστικές τεχνικές, μεταφραστικά προβλήματα κ.ά.). Το κείμενο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον από την άποψη ότι πραγματεύεται ένα εξαιρετικά σύγχρονο προβληματισμό, την ισότητα των δύο φύλων, η οποία μέρα με τη μέρα δείχνει να κερδίζει έδαφος και να υποστηρίζεται από ολοένα και περισσότερα άτομα, οργανισμούς και θεσμούς.
Keywords: μετάφραση, πτυχιακή, Ευρωπαική Ένωση, έρευνα, γυναίκες, ισότητα, ίσα δικαιώματα, νομοθεσία, νομικό πλαίσιο, σεξουαλική παρενόχληση, βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών; translation, dissertation, European Union, research, women, equality, equal rights, legal framework, sexual harrassment, violence against women and girls