Metos: Λαβύρινθος και Εσώτερος Εαυτός - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Ο λαβύρινθος είναι ένα σύμβολο αρχέγονο και εμβληματικό. Τα είδη και τα σχέδιά του ποικίλουν. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα αρχαιότερα καλλιτεχνικά δημιουργήματα του ανθρώπου ενώ ως σύμβολο έχει χρησιμοποιηθεί στις μυθολογίες των περισσότερων αρχαίων πολιτισμών. Ο λαβύρινθος έχει επίσης συνδεθεί με την αναζήτηση του εσώτερου εαυτού. Ουσιαστικά είναι μια δοκιμασία για τον εκάστοτε περιπατητή. Αντιμετωπίζοντας διάφορες προκλήσεις στη διαδρομή οδηγείται στο κέντρο του λαβύρινθου όπου βρίσκεται και η μεγαλύτερη πρόκληση. Για να ολοκληρωθεί όμως η δοκιμασία αυτή και να στεφθεί με επιτυχία, ο περιηγητής θα πρέπει να βρει και την έξοδο από τον σκοτεινό λαβύρινθο που θα τον οδηγήσει στην αναγέννησή του. Η παρούσα μελέτη εξερευνά αυτή τη συσχέτιση συνδυάζοντας τη θεωρητική έρευνα και τη δημιουργία καλλιτεχνικού έργου. Για τη δημιουργία του έργου επιλέχθηκε ο λαβύρινθος δικτύου (network) τα χαρακτηριστικά του οποίου συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με την πορεία ζωής του καθενός και την αναζήτηση του εσώτερου εαυτού αλλά και με τη σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με την τεχνολογία.

The image of a labyrinth is a primitive and emblematic symbol. It is one of the oldest artistic creations of man and has been used as a symbol in the mythologies of most ancient civilizations. The labyrinth is also associated with the search of the inner self. It is essentially a test for the walker. Facing various challenges along the way one can be leaded to the center of the labyrinth (or the maze) where the biggest challenge lies. In order to complete this ordeal, the traveler would have to find the way out of the dark labyrinth that would lead him to his rebirth. The present study explores the correlation between the labyrinth and the inner self by combining theoretical research and the creation of an art project. For the completion of the project, the network labyrinth has been chosen, the characteristics of which are symbolically connected with the course of a person's life, the search for the inner self and the relationship between modern man and technology.
Keywords: Λαβύρινθος, μίτος, εσώτερος εαυτός, λαβύρινθος δικτύου, πολυδιαδρομικός λαβύρινθος; Labyrinth, thread, inner self, network labyrinth, maze