Δημιουργία VR περιήγησης στην Κερκυραϊκή πινακοθήκη με quiz, για android κινητά - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) έχουν εισέλθει στην καθημερινότητα των ανθρώπων και αποτελούν πλέον αναπόσπαστο τμήμα της. Η εξέλιξη τους τα τελευταία χρόνια ήταν ραγδαία, με αποτέλεσμα να συμπαρασύρει και να βοηθήσει την ανάπτυξη και άλλων τεχνικών και τεχνολογιών. Οι νέες αυτές τεχνικές χρησιμοποιώντας τις συσκευές, αλλά και το λογισμικό των Τ.Π.Ε. έγιναν γνωστές στο ευρύ κοινό, κατακτώντας μέρος της καθημερινότητά του. Μια τεχνολογία που υποβοηθήθηκε από την εξέλιξη των Τ.Π.Ε. είναι και η εικονική πραγματικότητα, η οποία δίνει πλέον τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ζήσουν εμπειρίες που δε θα μπορούσαν να ζήσουν στην καθημερινότητά τους. Η εικονική πραγματικότητα δημιουργεί ένα περιβάλλον με σκηνές και αντικείμενα που φαίνονται να είναι πραγματικά, κάνοντας τον χρήστη να αισθάνεται ότι βυθίζεται σε αυτά. Με τη βοήθειά της, μπορούμε να βρεθούμε σε έναν άλλο χώρο, να μετακινηθούμε σε ένα μέρος που βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά μας, να αγγίξουμε αντικείμενα που δεν υπάρχουν μπροστά μας και γενικά να περιηγηθούμε σε κόσμους που δε μπορούμε να βρεθούμε. Στα πλαίσια της παρούσας εργασίας υλοποιήθηκε μια εφαρμογή με τη χρήση εικονικής πραγματικότητας η οποία και θα παρουσιαστεί, όχι μόνο σαν εφαρμογή αλλά και σαν διαδικασία δημιουργίας. Επίσης θα μελετηθεί η ιστορική αναδρομή της εικονικής πραγματικότητας και οι πολιτισμικές της εφαρμογές, καθώς και οι τεχνολογίες που κάνουν δυνατή τη χρήση της.
Keywords: Εικονική πραγματικότητα, μουσεία, android, unity