Αξιολόγηση ασφάλειας ιστοσελίδων Wordpress μέσω ερωτηματολογίου - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Παρόλο που οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου αισθάνονται ασφαλείς όταν “σερφάρουν” στον παγκόσμιο ιστό, τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μία αύξηση στον κόσμο του κυβερνοεγκλήματος που φαίνεται να γίνεται όλο και σπουδαιότερη με το πέρασμα του χρόνου. Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες, το 43% των κυβερνοεπιθέσεων στοχεύουν μικρές επιχειρήσεις εξαιτίας της εκτεθειμένης ασφάλειας τόσο των ίδιων, αλλά και του συστήματος των υπολογιστών που χρησιμοποιούν.[1] Οι επιτιθέμενοι επιλέγοντας τέτοιου είδους “εύκολους στόχους” έχουν αβίαστη πρόσβαση σε πληροφορίες και οικονομικούς πόρους. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι πως ένα σημαντικό 70% των μικρών επιχειρήσεων δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κυβερνοεπιθέσεις διαφόρων ειδών. Γνωρίζοντας τα παραπάνω, ποιά είναι πραγματικά η θέση των προγραμματιστών όσον αφορά την θωράκιση των ιστοσελίδων τους; Είναι η ασφάλεια μιας ιστοσελίδας η κύρια προτεραιότητα τους; Η έρευνα αυτή έρχεται να απαντήσει τα παραπάνω ερωτήματα και να ξεκαθαρίσει ποιά πραγματικά είναι η κατάσταση όσον αφορά την ασφάλεια των ιστοσελίδων που έχουν σχεδιαστεί με τη χρήση της ιδιαίτερα δημοφιλούς πλατφόρμας Content Management System Wordpress.

Although most internet users feel safe while “surfing” the world wide web, an increase of cases in the world of cybercrime has been noticed in the last couple of years that seems to be getting more and more prevalent with the passage of time. According to statistical surveys, 43% of cyberattacks target small businesses due to the lack of security of both themselves and the web servers they run on.[1] By selecting these easy targets, the attackers have access to user information, financial resources and all different types of data. Of particular concern is that a significant 70% of small businesses are unable to deal with cyber-attacks of various kinds due to lack of cybersecurity knowledge. Knowing the above, some questions arise; where do developers really stand when it comes to customizing their websites? Is the security of the websites they create their top priority? This research comes to answer these questions and to clarify what the situation really is in terms of the security of websites designed with the use of the popular Content Management System platform Wordpress.
WordPress Security Αssessment via Questionaire
Keywords: Ιστοσελίδες, WordPress, Ευπάθειες, Επιθέσεις, Ασφάλεια, Plugin, Κυβερνοασφάλεια; Websites, WordPress, Vulnerabilities, Attacks, Security, Plugin, Cyber ​​Security