Η διδασκαλία της Ακουστικής Οικολογίας σε ομάδα παιδιών ηλικίας 7-11 ετών στο πλαίσιο του Οδηγισμού - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Στην παρούσα εργασία εξετάζεται η εισαγωγή της ακουστικής οικολογίας σε παιδιά από το σώμα ελληνικού οδηγισμού Κέρκυρας, με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους σχετικά με το περιβάλλον μέσω διάφορων δραστηριοτήτων, όπως ακροάσεων, αυτοσχεδιασμών, συνθέσεων και κατασκευής μουσικών οργάνων με <<άχρηστα>> υλικά. Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν σε εβδομαδιαία βάση και ο διαθέσιμος χρόνος για κάθε συνάντηση ήταν κατά μέσο όρο σαράντα πέντε λεπτά. Στις δραστηριότητες συμμετείχαν οχτώ έως δέκα παιδιά ηλικίας μεταξύ επτά και έντεκα ετών. Ο τόπος όπου διεξάγονταν, άλλοτε ήταν στο εσωτερικό του σώματος ελληνικού οδηγισμού (σαν υπόγειο τούνελ) και άλλοτε στον εξωτερικό χώρο αυτού (αυλή σχολείου). Στην εργασία περιγράφονται τόσο η προσέγγιση, όσο και οι δυσκολίες υλοποίησης του προγράμματος στο παρόν πλαίσιο.
Keywords: ακουστική οικολογία, οδηγισμός, διδασκαλία