Η Μουσική και η Εξέλιξη της: από την Αρχαιότητα μέχρι τον σύγχρονο κινηματογράφο - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Το ευρύτερο θεωρητικό πλαίσιο με το οποίο ασχολείται η παρούσα πτυχιακή εργασία, είναι η εξέλιξη της μουσικής από την αρχαιότητα μέχρι τον σύγχρονο κινηματογράφο καθώς επίσης και τη χρήση της στο θέατρο. Στόχος της παρούσας εργασίας είναι να γίνει έρευνα και καταγραφή των μουσικών οργάνων, το είδος της μουσικής που φτιάχνεται για κάθε έργο και να σχολιάσει μουσική από διάφορα είδη ταινιών συμπεριλαμβανομένων και των ταινιών animation. Επιπλέον γίνεται επεξήγηση διάφορων βασικών όρων που χρησιμοποιούνται για την καλύτερη κατανόηση.

The broader theoretical framework with which this thesis deals is the evolution of music from antiquity to modern cinema as well as its use in theatre. The aim of this work is to research and record the musical instruments, the type of music that is made for each project and to comment on music from various types of films including animation films. In addition, various key terms used for better understanding are explained.
Keywords: Μουσική, κινηματογράφος, μουσικά όργανα, μουσική επένδυση, soundtrack, αρχαίοι μουσικοί, αρχαίο θέατρο, εξέλιξη, Μούσες, πεντάγραμμο, Καραγκιόζης, Θεός Διόνυσος, σάτυρος, Δωδεκάθεο, μουσική στο animation, Disney, κινούμενα σχέδια, μιούζικαλ, costume, Προσωπεία, κουκλοθέατρο, μαριονέτα, ρεμπέτικα, κινηματογραφική μουσική, θέατρο σκιών, βωβός κινηματογράφος, απεικονιστικές πηγές, συνειρμικές πηγές; Music, cinema, musical instruments, soundtrack, ancient musicians, ancient theatre, evolution, Muses, pentagram, Karagiozis, God Dionysus, satyr, Dodecatheon, music in animation, Disney, cartoons, musical, costume, Characters, puppet theatre, marionette, rebetika, film music, shadow theatre, silent cinema, visual sources, associative sources