Μικρού μήκους ταινία εμπνευσμένη από το έργο και τις τεχνικές του Ζωρζ Μελιές - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία αφορά την ανάλυση των ειδικών εφέ που χρησιμοποίησε και εφηύρε ο Μελιές, καθώς και τη δημιουργία μιας μικρού μήκους ταινίας με ειδικά και οπτικά εφέ εμπνευσμένη από το έργο του. Η υλοποίηση αυτής της ταινίας έγινε με σύγχρονα μέσα και τεχνικές, αποσκοπώντας σε ένα αποτέλεσμα που φαίνεται αληθινό, αλλά δε μπορεί να συμβεί στη πραγματικότητα. Όλες οι τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της ταινίας θα αναλυθούν σε βάθος.

The main subject of this thesis is to analyze the special effects that George Melies used and invented, as well as the creation of a short film with special and visual effects, inspired by Melies’ work. This film has been implemented using modern techniques, aiming for an outcome that seems realistic but cannot actually happen in real life. All the techniques that have been used to create the film will be analyzed in depth.
Keywords: Οπτικά εφέ, Ειδικά εφέ, Ζωρζ Μελιές, Ταινία μηκρού μήκους, Μαγικά κόλπα; Visual effects, Special effects, Georges Méliès, Short film, Magic tricks