Η γλώσσα των συμβόλων ως παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η παγκόσμια γλώσσα των συμβόλων είναι κατανοητή από άκρη σε άκρη της Γης, επιβεβαιώνοντας την δύναμη της εικόνας, η οποία μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μεταφέρει το επιθυμητό μήνυμα. Τα σύμβολα γεννιούνται και πεθαίνουν, χτίζουν και γκρεμίζουν, αφυπνίζουν και συσκοτίζουν, πληροφορούν και προβληματίζουν ανάλογα με τα αιτήματα της εποχής ή διαχρονικά. Μέσω των συμβόλων προβάλλονται νέες ή παλαιότερες αξίες ή προκαταλήψεις. Οι κοινωνίες χτίζουν έτσι την ταυτότητα τους με τα σύμβολα ως διαβατήριο αποδοχής ή απόρριψης. Δεν πρέπει να συγχέουμε το σύμβολο με το έμβλημα το οποίο έχει διαφορετική χρήση (π.χ. διακριτικά στολής). Η ανάγκη του ανθρώπου πριν και κατά τη διάρκεια της παγκοσμιοποίησης να χρησιμοποιεί την συμβολική γλώσσα, αντικατοπτρίζει τα ιδεώδη που διέπουν το οικονομικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό επίπεδο ενός λαού. Η γραπτή ή προφορική ιστορία κάθε λαού είναι κωδικοποιημένη στα σύμβολά της και η αποκωδικοποίηση αυτών μας δείχνει ποιά είναι η θέση της στον κόσμο.
Keywords: σύμβολα, θεωρίες συμβόλων, διαστάσεις συμβόλων, είδη συμβόλων, δύναμη συμβόλων,χαρακτηριστικά συμβόλων,αστρολογικά σύμβολα, πλανητικά σύμβολα, σημαία, σταυρός, σβάστικα,άστρο του Δαβίδ,ζωικό βασίλειο, φυτικό βασίλειο, σύμβολα θανάτου, τριφύλλι ραδιενέργειας, νεκροκεφαλή