Σχεδίαση και ανάπτυξη εκπαιδευτικού παιχνιδιού με τη χρήση του Unity - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Τα ψηφιακά παιχνίδια αποτελούν πλέον μια διαδεδομένη συνιστώσα της σύγχρονης ζωής και του πολιτισμού, προσελκύοντας ανθρώπους κάθε ηλικίας, φύλου, εθνικότητας και κοινωνικοοικονομικής κατάστασης. Καθώς η έρευνα υποδεικνύει ότι οι σημερινοί μαθητές έχουν ένα διαφορετικό στυλ μάθησης που προέρχεται από τα ψηφιακά παιχνίδια, είναι κρίσιμο να οικοδομήσουμε ένα κοινό τόπο με τους μαθητές του 21ου αιώνα σχεδιάζοντας μαθησιακές εμπειρίες που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες των διαδραστικών τεχνολογιών. Το παιχνίδι, σε ένα εκπαιδευτικό πλαίσιο, μπορεί να δημιουργήσει ισχυρό κίνητρο στους μαθητές και να κάνει πιο ενδιαφέρουσα τη μαθησιακή διαδικασία, να πείσει τους μαθητές ότι η μάθηση μπορεί να είναι συναρπαστική και διασκεδαστική διαδικασία και να κατευθύνει την εκπαίδευση στον κύριο στόχο και σκοπό της ανθρώπινης ζωής, την ευτυχία. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η σχεδίαση και η ανάπτυξη ενός παιχνιδιού με εκπαιδευτικό περιεχόμενο, που πρωτεύοντα στόχο έχει να είναι διασκεδαστικό και να προσφέρει παιχνιδική απόλαυση ώστε να εμπλέκει τους μαθητές αβίαστα στη μαθησιακή διαδικασία.
Keywords: εκπαιδευτικό παιχνίδι, σοβαρά παιχνίδια