Δημιουργία ιστοσελίδας με φεμινιστικό περιεχόμενο και έμφαση στο συνοδευτικό οπτικό υλικό - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Σκοπός της πτυχιακής εργασίας είναι το στήσιμο μιας ιστοσελίδας που ως κεντρικό άξονα θα έχει τη μελέτη του γυναικείου φύλου και διαφόρων κοινωνικών θεμάτων που προκύπτουν από αυτό. Στόχος είναι η δημιουργία άρθρων που αφορούν την ισότητα των φύλων και των παθολογιών της πατριαρχικής κοινωνίας, μελετώντας ταυτόχρονα το ευρύτερο φάσμα του φεμινιστικού κινήματος. Θα δημιουργηθεί με αυτόν τον τρόπο η σελίδα με όνομα “Heroine.gr”, από την οποία ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί και να προβληματιστεί πάνω σε θέματα φεμινισμού, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο τους ορίζοντές του. Η ιστοσελίδα αυτή καθαυτή, ως καλλιτεχνική οντότητα, θα έχει ως σκοπό την ανάδειξη του μηνύματος με αισθητική αρτιότητα. Ο στόχος των επιμέρους εικόνων που θα δημιουργηθούν για το κάθε άρθρο, θα είναι όχι μόνο λειτουργικός και αισθητικός, αλλά συμπληρωματικός των κειμένων, προκειμένου να επιτευχθεί η μετάδοση πληροφορίας. Ως προς το περιεχόμενο του υποστηρικτικού κειμένου της εργασίας, αρχικά θα γίνει θεωρητική ανάλυση και παράθεση βασικών εννοιών με σκοπό να γίνουν κατανοητοί όροι που θα χρησιμοποιηθούν κατ’ εξακολούθηση μέσα στα κείμενα, πάνω στους οποίους στηρίζεται και το πρακτικό κομμάτι της εργασίας. Στη συνέχεια θα αναλυθεί η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε και τα τεχνικά στοιχεία της δημιουργίας των έργων. Και τέλος, περιλαμβάνεται ο επίλογος στον οποίο θα παρατεθούν οι σκέψεις και τα συμπεράσματα που αποκομήθηκαν από την όλη διαδικασία.
Keywords: Φεμινισμός, ιστοσελίδα, γυναίκες, πατριαρχία, μισογυνισμός, γραφιστική; graphic design, feminism, site, patriarchy