Η τρίτη φωνή: Ο ρόλος του hi-hat στο jazz drumming. Ανάλυση στοιχείων από μεταγραφές των Papa Jo Jones, Tony Williams και Max Roach. - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Γίνεται προσπάθεια ανάλυσης τεχνικής αλλά κυρίως της χρηστικής-παικτικής ενός βασικού μέρους του drum set, του hi-hat. Ερευνούμε την ιστορία του μέσα στο χρόνο και την εξέλιξή του μέχρι σήμερα, τα τεχνικά του μέρη και πώς αυτά κατέληξαν μέχρι σήμερα προκειμένου να διευκολύνουν το μουσικό drummer αλλά και να εξελίξουν τη δημιουργικότητά του χωρίς να τον δυσκολεύουν. Το πιο σημαντικό όμως που έχει γίνει μέσα σε αυτή την έρευνα είναι ότι επιχειρήθηκε η αποκωδικοποίησή του σε ό,τι αφορά στο παίξιμό του με τις όποιες καινοτόμες προσπάθειες έγιναν από βασικούς εκπροσώπους του ιδιώματος της jazz μουσικής όπως ενδεικτικά είναι οι Papa Jo Jones, Tony Williams και Max Roach. Μέσα από συγκεκριμένες μεταγραφές δόθηκαν παραδείγματα με την ανάλυσή τους από μέρους μας και στη συνέχεια ακολούθησαν συγκεκριμένες ασκήσεις προκειμένου να βοηθήσουν το μαθητευόμενο drummer να κατανοήσει και να καταφέρει να παίξει ό,τι έπαιξαν οι προκάτοχοί του.

This research is an attempt to analyze technical but mainly utilitarian-play a basic part of the drum set, hi-hat. We are investigating its history in time and its evolution to date, its technical parts, and how they ended up today to facilitate the musical drummer but also to develop his creativity without making it difficult. But the most important thing that has been done in this research is that it has attempted to decode it in terms of playing with any innovative efforts made by key representatives of jazz music, as exemplified by Papa Jo Jones, Tony Williams and Max Roach. Through specific transcripts, examples were given by our analysis, and then we followed specific exercises to help the apprentice drummer understand and manage to play what his predecessors played.
The Third Voice: The role of the hi-hat in jazz drumming. Analysis through transcriptions of Papa Jo Jones, Tony Williams and Max Roach playing
Keywords: hi-hat, jazz drumming, Papa Jo Jones, Tony Williams, Max Roach; hi-hat, jazz drumming, Papa Jo Jones, Tony Williams, Max Roach