"Ηχητικό Οριγκάμι / Origami Singing", διαδραστική εγκατάσταση: Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων στην εκπαίδευση STEAM και τις οπτικοακουστικές τέχνες. - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Νέα δεδομένα στην οικονομία και την τεχνολογία δημιουργούν την ανάγκη για νέες εκπαιδευτικές μεθόδους και συνέργειες μεταξύ διαφορετικών πεδίων, ώστε η κοινωνία να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις της ιστορικής καμπής, στην οποία βρίσκεται. Στη διπλωματική εργασία που παρουσιάζεται εδώ, διερευνήσαμε και αξιολογήσαμε μεθόδους και εργαλεία ανοιχτού, κατά προτίμηση, κώδικα, για να συλλέξουμε και να επεξεργαστούμε δεδομένα. Μελετήσαμε το Διαδίκτυο των Πραγμάτων / Internet of Things και αξιοποιήσαμε τεχνολογίες διάδρασης, όπως: μικροϋπολογιστές, αισθητήρες, wearables, τις οποίες εφαρμόσαμε την άνοιξη του 2018, σε ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο, στο γυμνάσιο Αγρού Κέρκυρας και σε μία εικαστική εγκατάσταση με τίτλο "Ηχητικό Οριγκάμι / Origami Singing", που παρουσιάστηκε στις "Αλευραποθήκες" του Παλαιού Φρουρίου της Πόλης της Κέρκυρας, σε ομαδική έκθεση, στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών 2018, του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το έργο παρουσιάστηκε σε δύο εκδοχές: μία "εκπαιδευτική" και μία καλλιτεχνική, ώστε να καταστούν ορατές οι ποικίλες δυνατότητες και προοπτικές που προσφέρει το πεδίο που μας απασχολεί, καθώς οι τεχνολογίες που μελετήσαμε μπορούν να αξιοποιηθούν σε μία διαδραστική, «διαμεσική» αφήγηση.
Keywords: Διαδραστική αφηγηματική τέχνη, tangibility, wearables, IoT, transmedia storytelling, STEAM; Interactive narrative art, tangibility, wearables, IoT, transmedia storytelling, STEAM