“The Meaning of...” - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η συγκεκριμένη διπλωματική εργασία εξετάζει την δυνατότητα δημιουργίας ενός έργου ηλεκτροακουστικής μουσικής βασισμένου και επηρεασμένου από την δομή και τις έννοιες του ποιητικού λόγου. Μέσα από την ανάγνωση και μελέτη του ποιήματος «Τριαντάφυλλα στο παράθυρο» του Ανδρέα Εμπειρίκου, επιλέγονται λέξεις και νοήματα, ώστε να δημιουργηθεί μια σειρά τεχνικών και δομών για την σύνθεση ενός ηχητικού έργου ηλεκτροακουστικής μουσικής. Στην συνέχεια, αναφέρονται τρόποι με τους οποίους έχουν γίνει στο παρελθόν αντίστοιχες προσπάθειες να συνδυαστούν με παρόμοιους τρόπους έννοιες-λεκτικό υλικό και ποιητικά κείμενα για την σύνθεση ηχητικού ή μουσικού έργου (Concrete Poetry). Τέλος, παρουσιάζεται το ηλεκτροακουστικό έργο «The meaning of...» και γίνεται ανάλυση των τεχνικών σύνθεσης και επεξεργασίας που χρησιμοποιήθηκαν.

This particular thesis examines the possibility of creating an electro-acoustic music work based on and influenced by the structure and concepts of poetic speech. Through the reading and study of the poem “ Roses in the Window” by Andreas Empirikos, words and meanings are chosen in order to create a series of techniques and structures for the composition of sound work of electroacoustic music. In the following, ways in which corresponding attempts have been made in the past to combine in similar ways concepts-verbal material and poetic texts for the composition of sound or musical work (Concrete Poetry). Finally, the electro-acoustic project “ The meaning of...” is presented and the composition and processing techniques used are analysed.
“The Meaning of...”
Keywords: Συγκεκριμένη μουσική, συγκεκριμένη ποίηση, ηλεκτροακουστική μουσική, κοκκώδεις σύνθεση; Concrete music, concrete poetry, electroacoustic music, granular synthesis