Σχεδιασμός και ανάπτυξη διαδραστικής cross-platform εφαρμογής για τη συμμετοχή και διοργάνωση εκδρομών και πολιτιστικών αποδράσεων - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη μιας εφαρμογής εκδρομών και πολιτιστικών αποδράσεων, η οποία στοχεύει στη δημιουργία μιας φιλόξενης κοινότητας για τους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της πτυχιακής εργασίας με στόχο την προώθηση της ενασχόλησης με τις εξωτερικές δραστηριότητες και την ευαισθητοποίηση για τον φυσικό περιβάλλον. Μέσω της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να ανακαλύπτουν διαφορετικές πεζοπορικές διαδρομές, να οργανώνουν τις δικές τους εκδρομές, να διαβάζουν ενημερωτικά άρθρα, να ανακαλύπτουν ομάδες και συλλόγους, να συναντούν νέους ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα και να μοιράζονται εμπειρίες και φωτογραφίες από τις περιπέτειές τους. Η ανάπτυξη της εφαρμογής περιλάμβανε τη σχεδίαση και υλοποίηση ενός πλήρους συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών εγγραφής χρηστών, διαχείρισης εκδρομών και άρθρων, προβολή καιρικών συνθηκών, διαχείριση αγαπημένων στοιχείων και δυνατότητα συμμετοχής σε εκδρομές. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, έγινε εκτενής έρευνα για τις ανάγκες των χρηστών και τις τελευταίες τάσεις στον τομέα του τουρισμού και των εξωτερικών δραστηριοτήτων. Τέλος, η εφαρμογή υλοποιήθηκε με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών και πλατφορμών ανάπτυξης λογισμικού, όπως το Flutter για τη δημιουργία της cross-platform εφαρμογής για κινητές συσκευές και το Firebase για τη διαχείριση των δεδομένων και την πραγματοποίηση των αυθεντικοποιήσεων.

This thesis focuses on the development of an excursion and cultural getaway application, which aims to create a community welcoming to nature and adventure lovers. The application was developed as part of the thesis with the aim of promoting engagement in outdoor activities and raising awareness of the natural environment. Through the app, users can discover different hiking routes, organise their own excursions, read informative articles, discover groups, meet new people with common interests and share experiences and photos of their adventures. The development of the app involved the design and implementation of a complete system, including user registration functions, management of tours and articles, weather viewing, management of favourite items and the ability to join tours. During development, extensive research was conducted on user needs and the latest trends in tourism and outdoor activities. Finally, the application was implemented using modern technologies and software development platforms, such as Flutter to create a cross-platform mobile application and Firebase to manage data and perform authentications.
Design and development of an interactive cross-platform application for the participation and organization of trips and cultural excursions
Keywords: Εφαρμογή κινητού, Εφαρμογή, Εφαρμογή για έξυπνες συσκευές, Τουρισμός, Υγεία & Ευεξία; Cross-platform Application, Figma, Firebase, Flutter, Health & Fitness