Σχεδιασμός και Υλοποίηση Αναμόρφωσης Διαδικτυακού Ιστότοπου Εργαστηρίου - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι ο σχεδιασμός και δημιουργία ενός διαδικτυακού τόπου για το έργο ΕΥΟΙΝΟΣ του Τμήματος Πληροφορικής Ιονίου Πανεπιστημίου, το οποίο αφορά αγροδιατροφή και έξυπνη οινοκαλλιέργεια. Η ιστοσελίδα έχει ως σκοπό να προβάλει περιεχόμενο τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο στο ευρύτερο κοινό, μέσω ενός πρακτικού και σύγχρονου διαδικτυακού περιβάλλοντος, που μπορεί να δημιουργηθεί χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις. Θα παρουσιάζει την εφαρμογή του έργου σε πιλοτικές καλλιέργειες και τις παραμέτρους που ακολουθεί, τις ποικιλίες οίνου που αφορά και θα παρέχει πληροφορίες για τις εκδηλώσεις με θέμα το έργο ΕΥΟΙΝΟΣ. Θα δίνεται επίσης η δυνατότητα επικοινωνίας με τους υπεύθυνους για τη διεξαγωγή του έργου, για πιο αξιόπιστες απαντήσεις σε οποιοδήποτε ερώτημα, ενώ θα υπάρχει σύνδεσμος που θα ανακατευθύνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για την όσο το δυνατόν πιο προσιτή παρουσίαση του θέματος, θα χρησιμοποιηθεί ένα ανοιχτού κώδικα σύστημα διαχείρισης διαδικτυακού περιεχομένου, το Wordpress. Αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες πλατφόρμες δημιουργίας ιστοσελίδων και παρέχει πλήθος εργαλείων για την εύκολη δημιουργία και διαχείριση τους. ΄Οσον αφορά το βιβλιογραφικό κομμάτι της εν λόγω πτυχιακής εργασίας, θα μελετηθούν τα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου με βάση τις διάφορες κατηγορίες στις οποίες μπορούν να ενταχθούν. Παράλληλα, θα γίνει καθοδήγηση στη χρήση της ιστοσελίδας.
Keywords: σύστημα, διαχείριση, περιεχόμενο, ιστότοπος, ιστοσελίδα