Μελέτη της μουσικής παραγωγής μίας κοινωνίας: Γνωρίζοντας την παραδοσιακή μουσική της Μαλαισίας - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Η Μαλαισία είναι μια χώρα πολυπολιτισμική, στην οποία συναντώνται πολλές εθνικές ομάδες και θρησκείες, άρα και πολλές διαφορετικές παραδόσεις. Έτσι, η μουσική ζωή της χώρας αποδεικνύεται εξαιρετικά πλούσια και ενδιαφέρουσα, αν όχι μοναδική. Η παρούσα εργασία αποτελεί μια μελέτη της παραδοσιακής μουσικής της Μαλαισίας. Η παραδοσιακή μουσική παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί απ’ τη μια αποτελεί ένα μείγμα αντικρουόμενων πρακτικών και έχει αρκετές διαφορετικές πτυχές, ενώ από την άλλη εμφανίζει κοινωνιολογικό ενδιαφέρον, καθώς είναι ένα είδος αρκετά ανεπηρέαστο από δυτικές επιρροές - τουλάχιστον έτσι όπως εκτελείται στα χωριά - και επομένως, αυθεντικό και αντιπροσωπευτικό των ντόπιων και του πολιτισμού τους. Αρχικά, παρατίθενται βασικές πληροφορίες για τη χώρα, την κουλτούρα και το μουσικό της υπόβαθρο. Ακολουθούν στοιχεία για την παραδοσιακή μουσική και αμέσως μετά, η παρουσίαση των μουσικών της οργάνων με αναφορές σε συγκεκριμένα μουσικά είδη. Τα τελευταία κεφάλαια πραγματεύονται το ρόλο της μουσικής στις τελετές θεραπείας και τις επιδράσεις της Δύσης στην παραδοσιακή μουσική της Μαλαισίας.

Malaysia is a multicultural country, where many ethnic groups, religions and different traditions meet. Thus, the musical life of the country proves to be extremely rich and interesting, if not unique. This thesis is a study of traditional Malaysian music. Traditional music is of particular interest because, on one hand, it is a mixture of conflicting practices and has several different aspects, while on the other hand it is sociologically interesting, since it is a musical genre quite unaffected by western influences - at least as it is performed in the villages -, and therefore, authentic and representative of the locals and their culture. Initially, basic information on country, culture and musical background is provided. Subsequently, we focus on traditional music and its musical instruments. The last chapters deal with the role of music in therapy ceremonies and the influence of the West on traditional Malaysian music.
Keywords: Μαλαισία, παραδοσιακή μουσική, μουσικά όργανα, ιδιόφωνα, μεμβρανόφωνα, χορδόφωνα, αερόφωνα, τελετές θεραπείας; Malaysia, traditional music, musical instruments, idiophones, membranophones, chordophones, aerophones, therapy ceremonies