Η αξιοποιήση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην περιοχή των Καλαβρύτων - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως στόχο τη μελέτη μέρους της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή των Καλαβρύτων. Η Ελλάδα αποτελούσε ανέκαθεν άντρο του πολιτισμού, της φιλοσοφίας, των επιστημών και των τεχνών. Τόσο η γεωγραφική της θέση όσο και το κλίμα της, καθιστούσαν τον Ελλαδικό χώρο θέλγητρο για πολλούς λαούς, που από τα αρχαία ακόμα χρόνια προσπαθούσαν να την κατακτήσουν. Με την πάροδο των χρόνων ο πολιτιστικός χαρακτήρας της χώρας υπέστη προσμίξεις από τους πολυάριθμους λαούς που πέρασαν από τα εδάφη της, χωρίς όμως αυτό να επηρεάσει τις παραδόσεις και την ταυτότητά της. Κάθε σπιθαμή του Ελληνικού εδάφους “κρύβει” μέσα της γεγονότα που όταν συνδυαστούν “ξεδιπλώνουν” μια πλούσια ιστορία. Μία από τις πλουσιότερες ιστορικά περιοχές της Ελλάδας, είναι αυτή των Καλαβρύτων. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μία μικρή πόλη, τα Καλάβρυτα καταλαμβάνουν αρκετό χώρο στην ιστορία τόσο της αρχαίας, όσο και της σύγχρονης Ελλάδας. Από τους άθλους του Ηρακλή μέχρι το Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο και από τα επιβλητικά μοναστήρια μέχρι το τρενάκι του Οδοντωτού, τα Καλάβρυτα “ταξιδεύουν” στο χρόνο και “μαγνητίζουν” με την ιστορία και την ομορφιά τους, ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Σε αυτήν την εργασία ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία, με σύντομο και περιεκτικό τρόπο να αντλήσει πληροφορίες για την πολιτιστική κληρονομιά της ξεχωριστής αυτής περιοχής.
Keywords: Πολιτιστική κληρονομιά πολιτιστική κληρονομιά -- Καλάβρυτα Καλάβρυτα