Αξιολόγηση Αγροτουριστικών Ιστοτόπων και Προτάσεις Σύγχρονων Βελτιώσεων - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, η προσβασιμότητα ιστού και η ψηφιακή παρουσία των επιχειρήσεων έχουν καθοριστική σημασία για την επιτυχία τους στην αγορά. Το παρόν capstone project αποτελεί μια σοβαρή προσπάθεια έρευνας και ανάλυσης των πεδίων αυτών σε πέντε αγροτουριστικούς ιστοτόπους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Μέσα από ένα σχετικό με τα πεδία ερωτηματολόγιο αξιολόγησης, παρέχονται σημαντικά δεδομένα που αναδεικνύουν κρίσιμες πτυχές για το επίπεδο τις αβελτηρίες και τα περιθώρια διορθώσεων των ιστοτόπων αυτών σε αυτά τα πεδία. Επιπρόσθετα, στο δεύτερο κεφάλαιο προτείνονται ορισμένες σύγχρονες βελτιώσεις στα ίδια πεδία, όπως είναι η γεωεντοπισμένη μετάφραση και η χρήση Προοδευτικών Ιστοεφαρμογών (PWA) για την πλατφόρμα του Wordpress με σκοπό την αυτόματη προσαρμογή του περιεχομένου ανάλογα με τη γεωγραφική θέση του επισκέπτη και την ενίσχυση της διαδικτυακής εμπειρίας. Εν γένει, το έργο επιδιώκει να συμβάλει στην κατανόηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στον αγροτουρισμό, ενισχύοντας την προσβασιμότητα και την επικοινωνία με τους χρήστες του ιστού.

In the era of digital transformation, web accessibility and the digital presence of businesses are crucial for their market success. This capstone project represents a serious effort to research and analyze these fields in five agritourism sites across various regions of Greece. Through a questionnaire specifically related to these areas, significant data are provided that highlight critical aspects of the current inefficiencies and potential improvements for these websites. Additionally, the second chapter proposes some modern enhancements in the same areas, such as geolocated translation and the use of Progressive Web Applications (PWA) for the Wordpress platform, aimed at automating content adaptation according to the visitor's geographical location and enhancing the online experience. Overall, this project seeks to contribute to the understanding and application of digital technologies in agritourism, enhancing accessibility and communication with web users.
Evaluation of Agritourism Websites and Proposals for Modern Improvements
Keywords: Ψηφιακός μετασχηματισμός Προσβασιμότητα Ιστοτόπου Ψηφιακή παρουσία Αγροτουριστικοί ιστότοποι Ερωτηματολόγιο Αξιολόγησης Σύγχρονες Βελτιώσεις Γεωεντοπισμένη μετάφραση Προοδευτικές ιστοεφαρμογές Πλατφόρμα Wordpress; Digital Transformation Website Accessibility Digital Presence, Agritourism Sites, Evaluation Questionnaire, Modern Improvements, Geolocated Translation, Progressive Web Applications Wordpress platform