Σωματικά κρουστά: Μία απόπειρα ενσωμάτωσης στα μαθήματα γενικής παιδείας - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Η παρούσα έρευνα εξετάζει κατά πόσο οι εκπαιδευτικοί προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης χρησιμοποιώντας τα σωματικά κρουστά μπορούν να διδάξουν στους μαθητές τους γλώσσα, μαθηματικά, κοινωνική και πολιτική αγωγή, αγγλικά και εικαστικά σε πλαίσιο διαθεματικότητας με τη μουσική. Μέσα από σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παρούσας εργασίας οι εκπαιδευτικοί έμαθαν τι είναι σωματικά κρουστά και πως να αυτοσχεδιάζουν και να συνθέτουν τραγούδια τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν κατά τη διδασκαλία τους στο σχολείο. Επίσης, μετά τη διδασκαλία σωματικών κρουστών σε μάθημα γενικής παιδείας στο σχολείο που εργάζονται, καταγράφηκε η γνώμη τους στο κατά πόσο θεωρούνται χρήσιμα ή όχι. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ανάλογα με το στόχο που θέτει ο εκάστοτε εκπαιδευτικός, τα σωματικά κρουστά μπορούν να ενσωματωθούν ή όχι στα μαθήματα γενικής παιδείας.
Keywords: Σωματικά Κρουστά, Μαθήματα γενικής παιδείας, Προσχολική εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια εκπαίδευση