Μετάφραση αποσπάσματος του βιβλίου 'ΜΕΘ 'ΟΡΜΗΣ ΑΚΑΘΕΚΤΟΥ- Επίτομη Ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού (1821-1945)' του Παναγιώτη Γέροντα Υποπλοίαρχου (Ο) ΠΝ και σχολιασμός. - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία αφορά την μετάφραση του πέμπτου κεφαλαίου από το βιβλίο Μεθ'όρμης ακαθέκτου, Επίτομη Ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού(1821-1945). Στη συνέχεια, ακολουθεί η μεταφραστική διαδικασία καθώς και ο μεταφραστικός σχολιασμός του μεταφράσματος. Τέλος, διατίθεται γλωσσάρι ειδικών όρων και η βιβλιογραφία, ξενόγλωσση και ελληνική.

This graduate work concerns the translation of the fifth chapter from the book Meth'ormis, Epic History of the Navy (1821-1945). This is followed by the translation process as well as the translation commentary of the translation. Finally, a glossary of special terms is available in both foreign-language and Greek.
Keywords: Ιστορία, ναυτικό, πλοία; History, navy, ships