Ηλεκτρονικό Έγκλημα και Κυβερνοπόλεμος - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Με την πάροδο του χρόνου και την εξέλιξη της τεχνολογίας βλέπουμε ότι, ολοένα και περισσότερο η πληροφορική, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το διαδίκτυο έχουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα του ανθρώπου καθώς συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής. Οι δυνατότητες που παρέχουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές αυξάνονται μέρα με την μέρα και την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών βοηθάει στο να απλοποιηθούν κάποιες εργασίες, που στο παρελθόν απαιτούσαν περισσότερο χρόνο και κόπο για να πραγματοποιηθούν, κάνει την οργάνωση πληροφοριών και την διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων πιο εύκολες διαδικασίες. Αυτές είναι μόνο λίγες από τις ωφέλειες, που μπορεί να έχει ο σύγχρονος άνθρωπος από την χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η αυξανόμενη χρήση και η εξάρτηση της ζωής μας από τον υπολογιστή στην καθημερινότητά μας οφείλεται και στην ταυτόχρονη εξέλιξη του διαδικτύου. Η εύκολη επικοινωνία σε όλους τους τομείς μέσω του διαδικτύου, είτε αυτή είναι μια χρηματική συναλλαγή διεθνή ή μη, είτε κάποιο απλό mail ή και επαγγελματικό ακόμα, είναι μερικές πτυχές του διαδικτύου, που κάνουν όλο και περισσότερους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Συνεπώς η εικονική κοινωνία του διαδικτύου μεγαλώνει και γίνεται πλέον αντιληπτό ότι χρειάζεται η σωστή οργάνωση και ο έλεγχός του για την εύρυθμη λειτουργία του. Σε αντίθεση όμως από όλα τα θετικά που έχει η χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του διαδικτύου, υπάρχουν και κάποιες πτυχές που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν και τόσο θετικές και φιλικές ως προς τον χρήστη τους. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές μαζί με το διαδίκτυο μπορούν να αποτελέσουν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη όχι και τόσο νόμιμων ενεργειών και να αποτελέσουν χρήσιμο εργαλείο για κάθε μορφής εγκλήματος. Επομένως, μαζί με την ταχύτατη ανάπτυξη της τεχνολογίας των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου εξελίσσεται και το ηλεκτρονικό έγκλημα, το οποίο αρχίζει να αποκτά σύγχρονες και πιο σοβαρές μορφές με την πιο επίκαιρη και σοβαρή μορφή αυτή του κυβερνοπολέμου. Παρ’όλα αυτά, καθώς αναπτύσσονται οι τεχνικές διεξαγωγής του κυβερνοεγκλήματος στον κυβερνοχώρο, αναπτύσσονται και οι τρόποι και οι τεχνικές της αποτροπής κάθε μορφής ηλεκτρονικού εγκλήματος αλλά και οι τρόποι πρόληψης που κάθε οντότητα που βρίσκεται στον κυβερνοχώρο οφείλει να ακολουθεί, έτσι ώστε να μην φτάσει ποτέ στο σημείο να κινδυνεύσει από κάποιο επίδοξο κυβερνοεγκληματία. Η παρακάτω εργασία θα πραγματοποιήσει μια αναφορά σε όλους τους τρόπους υλοποίησης του κυβερνοεγκλήματος και στην συνέχεια θα εστιάσει στον κυβερνοπόλεμο καθώς και στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αποτραπεί.

With the passage of time and the advancement of technology, we can see that increasingly, computer science, electronic computers, and the internet play a significant role in people's daily lives as they contribute to improving the quality of life. The capabilities provided by electronic computers are increasing day by day with the development of technology. The use of electronic computers helps simplify certain tasks that in the past required more time and effort to accomplish, making information organization and the management of large volumes of data easier processes. These are just a few of the benefits that modern humans can have from the use of electronic computers. The increasing use and dependence on computers in our daily lives are also attributed to the simultaneous evolution of the internet. The easy communication in all areas through the internet, whether it is an international or domestic financial transaction, a simple email, or even professional communication, are some aspects of the internet that make more and more people use electronic computers. Therefore, the virtual community of the internet is growing, and it is now evident that proper organization and control are needed for its smooth operation. However, despite all the positives of using electronic computers and the internet, there are aspects that cannot be considered as positive or user-friendly. Electronic computers, along with the internet, can create fertile ground for the development of activities that are not entirely legal and can serve as useful tools for various forms of crime. Therefore, along with the rapid development of computer technology and the internet, cybercrime is also evolving, taking on modern and more serious forms, with the most current and serious form being cyber warfare. Nevertheless, as the techniques of conducting cybercrime in cyberspace evolve, so do the methods and techniques of preventing all forms of electronic crime, as well as the preventive measures that every entity in cyberspace must follow, so as never to be endangered by a potential cybercriminal. The following work will provide an overview of all the methods of implementing cybercrime and then will focus on cyber warfare and the ways in which it can be prevented.
Keywords: ασφάλεια, έγκλημα, κυβερνοχώρος, κυβερνοεγκληματίας, κυβερνοπόλεμος,