Διαχείριση Κινδύνων στον Κλάδο της Κρουαζιέρας: Τρέχουσες και Νέες Στρατηγικές - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Ο κλάδος της κρουαζιέρας έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη και δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας τόσο ευκαιρίες όσο και προκλήσεις. Το κεφάλαιο 2 παρέχει μια επισκόπηση του τομέα της κρουαζιέρας, συμπεριλαμβανομένης της δυναμικής της αγοράς, των προκλήσεων όπως οι ανησυχίες για την υγεία και την ασφάλεια και της πολυπλοκότητας του λειτουργικού οικοσυστήματος. Το Κεφάλαιο 3 εμβαθύνει στη στρατηγική διαχείριση κρίσεων στον κλάδο της κρουαζιέρας, δίνοντας έμφαση στη σημασία της πρόληψης, της έγκαιρης αντιμετώπισης και του εντοπισμού κινδύνων σε διάφορους τομείς, όπως βιολογικοί, συμπεριφορικοί, φυσικοί και κοινωνικοί παράγοντες. Η αντίληψη του κινδύνου και οι στρατηγικές επικοινωνίας σχετικά με τις κρίσεις διερευνώνται σε βάθος, παράλληλα με το ρόλο των ανθρώπινων παραγόντων στη διαχείριση κρίσεων. Το κεφάλαιο 4 επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ασφαλών πρακτικών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια στη θάλασσα μέσω συμβάσεων όπως η συμφωνία για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα (SOLAS), οι ασκήσεις συγκέντρωσης και οι πρόσφατες εξελίξεις στα μέτρα ασφαλείας. Στο κεφάλαιο 5 προτείνονται καινοτόμες λύσεις ασφάλειας, όπως έξυπνα σωσίβια, τεχνολογία διευρυμένης πραγματικότητας (XR) για την εκκένωση επιβατών και έξυπνες εφαρμογές για την ταχεία αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, όπως το GDACSmobile και το SmartRescue. Συνοψίζοντας, η παρούσα διατριβή παρέχει μια ολοκληρωμένη εξέταση του κλάδου της κρουαζιέρας, από την εμφάνισή του έως τις τρέχουσες προκλήσεις και τις μελλοντικές προοπτικές του. Υπογραμμίζει την κρίσιμη σημασία των στρατηγικών διαχείρισης κρίσεων, των προληπτικών μέτρων ασφαλείας και των καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων για τη διασφάλιση της συνεχιζόμενης ανάπτυξης και βιωσιμότητας του τομέα της κρουαζιέρας. Με την εξέταση βασικών ζητημάτων όπως η αντίληψη του κινδύνου, η επικοινωνία και η ενσωμάτωση τεχνολογιών αιχμής, η έρευνα αυτή συμβάλλει στη βελτίωση των προτύπων ασφαλείας και της ετοιμότητας στον κλάδο της κρουαζιέρας. Τελικά, χρησιμεύει ως πολύτιμη πηγή για τους επαγγελματίες του κλάδου, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τους ερευνητές που επιδιώκουν να περιηγηθούν στις πολυπλοκότητες του τομέα της κρουαζιέρας, δίνοντας παράλληλα προτεραιότητα στην ασφάλεια και την προστασία των επιβατών και του πληρώματος.
Keywords: Κρουαζιερόπλοια, Διαχείριση κρίσεων, Ασφάλεια, Έξυπνες τεχνολογίες, Στρατηγική, Πρόληψη, Εκτεταμένη πραγματικότητα, Κρίσεις, Επιβάτες, Ατύχημα, Φωτιά, Ιώσεις; Cruise industry, Crisis Management, Safer Cruise, Safety in passenger ships, Smart tech, Strategy, Prevention, Extended Reality, Crises, Passenger, Accident, Fire, Illness