Οι ελληνικές και γερμανικές παροιμίες μέσα από τους μύθους και τα παραμύθια - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Η παροιμία ως γλωσσικό φαινόμενο αποτελεί μέρος της λαϊκής σοφίας όλων των λαών, σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού μιας γλώσσας. Και για το λόγο αυτό είναι συχνή η ταύτιση των παροιμιών μεταξύ των γλωσσών. Οι γλώσσες όμως μιας γλωσσικής κοινότητας εξελίσσονται με βάση πολλούς παράγοντες, όπως η ιστορία, ο πολιτισμός, η θρησκεία, οι γεωγραφικές και κλιματολογικές συνθήκες. Με τον ίδιο τρόπο οι παροιμίες διαμορφώνονται με βάση τους παραπάνω παράγοντες, εξελίσσονται μέσα στο χρόνο και προσαρμόζονται στις εκάστοτε συνθήκες που επικρατούν σε έναν τόπο. Η μελέτη των παροιμιών ενός τόπου μας επιτρέπει να ανιχνεύσουμε στοιχεία παράδοσης και πολιτισμού και η σύγκριση αυτ

Sprichwort als linguistisches Phänomen ist Teil der Volksweisheit aller Völker, ein wichtiger Teil der Kultur einer Sprache. Aus diesem Grund ist es üblich, Sprichwörter unter Sprachen zu identifizieren. Die Sprachen einer Sprachgemeinschaft entwickeln sich jedoch aus einer Reihe von Faktoren wie Geschichte, Kultur, Religion, geografischen und klimatischen Bedingungen. Auf die gleiche Weise werden Sprichwörter durch die oben genannten Faktoren geformt, die sich im Laufe der Zeit entwickeln und sich an die vorherrschenden Bedingungen an einem Ort anpassen. Wenn wir die Sprichwörter eines Ortes untersuchen, können wir Elemente von Tradition und Kultur aufspüren. Außerdem wenn wir sie versuchen zu vergleichen, führt es uns zu einer Suche nach der besonderen Weisheit eines jeden Volkes.
Keywords: Παροιμίες, ελληνική γλώσσα, γερμανική γλώσσα, πολιτισμικές διαφορές, μύθοι, παραμύθια