Δεκαετής πείρα στην πλευρεκτομή και τις αποφλοιώσεις του πνεύμονα για χρόνιο εμπύημα θώρακα - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία μετέφρασα ιατρικό κείμενο με γλώσσα αφετηρίας την αγγλική και γλώσσα αφίξεως την ελληνική, με τίτλο Δεκαετής Πείρα στην Πλευρεκτομή και τις Αποφλοιώσεις του Πνεύμονα για Χρόνιο Εμπύημα Θώρακα (Decade Experience in Pleurectomy and Lung Decortications for Chronic Empyema Thoracis). Πέρα από τη μετάφραση του ιατρικού κειμένου, αναφέρθηκα διεξοδικά στα μεταφραστικά προβλήματα που αντιμετώπισα, κατηγοριοποιώντας τα βάσει του μοντέλου της Nord. Επιπλέον, ανέλυσα τη δυσκολία απόδοσης ιατρικών όρων από την αγγλική γλώσσα προς την ελληνική, αναφερόμενος σε παραδείγματα από το κείμενο που επέλεξα να μεταφράσω.

In this present dissertation I chose to translate a medical text, titled "Decade Experience in Pleurectomy and Lung Decortications for Chronic Empyema Thoracis", from Greek to English. Apart from the sheer translation of the medical text, I thoroughly mentioned the translation problems that occured and I categorized them according to Nord's model. I also analyzed the difficulty of translating medical terms from English to Greek by mentioning examples from the text that I chose to translate.
Decade experience in pleurectomy and lung decortications for chronic empyema thoracis
Keywords: Ιατρική μετάφραση, λειτουργική προσέγγιση, εμπύημα, αναπτυσσόμενος, δεκαετία, πλευρεκτομή, αποφλοίωση; Medical translation, functional approach, empyema, developing, decade, pleurectomy, decortication