Μεταγραφή παλαιογραφικού εγγράφου του 19ου αιώνα - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Η παρούσα έρευνα έχει σκοπό να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο οι συμβολαιογράφοι της εποχής του 1800 κατέγραφαν τις ποικίλες υποθέσεις τους. Εξετάζονται τα εργαλεία, η γλώσσα, ο τρόπος γραφής και η διαφορετική δομή σε σχέση με την σημερινή εποχή. Για λόγους μεγαλύτερης σαφήνειας θα γίνονται αναφορές σε λέξεις, σύμβολα και φράσεις οι οποίες δεν είναι γνωστές στο ευρύτερο κοινό. Αρχικά, ο συμβολαιογράφος κάνει αναφορά μόνο στο πρώτο έγγραφο για κάποια από τα προσωπικά του στοιχεία. Επιπρόσθετα φαίνεται η εγκυρότητα, η νομιμότητα και η ακεραιότητα των εγγράφων με το κερκυραϊκό έμβλημα που υπάρχει στις αντίστοιχες σελίδες. Ο συμβολαιογράφος (Κούρκουλος1 , 1800) σε κάθε έγγραφο ακολουθεί ένα συγκεκριμένο μοτίβο, δηλώνοντας στην αρχή κάθε εγγράφου την χρονολόγηση, την ημερομηνία, τους παραβρισκόμενους καθώς και την τοπωνυμία που συντάσσετε το εκάστοτε έγγραφο. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται μια ομαλή συνοχή μεταξύ των παλαιογραφικών εγγράφων. Η πλειοψηφία των εγγράφων είναι συμβόλαια μεταξύ Κερκυραίων κατοίκων για αγοραπωλησίες εδαφικών εκτάσεων, διαθήκες, δωρεές, αποπληρωμές χρεών και εκλογικές ψηφοφορίες. Σήμερα, ο παρόν Νοτάριος από τον οποίο αντλήθηκαν οι πληροφορίες για την έρευνα, αποτελεί δημόσιο έγγραφο και είναι διαθέσιμο προς το ευρύτερο κοινό. Ωστόσο, το 1800 αποτελούσε ιδιωτικό έγγραφο και απευθυνόταν σε πολύ συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα.

The purpose of the present study is to present how they the notaries of the 1800s recorded their various cases. The tools, language, writing style, and structure of the relationship are examined with the present day. For reasons of clarity, references will be made to words, symbols and phrases that are not known to the general public.Initially, o a notary only refers to the first document for some of them personal information. In addition, validity, legitimacy and integrity of the documents with the Corfu emblem on the corresponding pages. The notary (Kourkoulos1 , 1800) in each document follows one a specific pattern, stating the beginning of each document the dating, the date, attendees as well as the name you wrote each document. This creates a smooth coherence between them paleographic documents. The majority of documents are contracts between Corfu residents for land sales, wills, donations, debt repayments and electoral votes. Today, this November from which information about the research was extracted is a public document and is available to the general public. However, in 1800 it was a private document and was aimed at very specific natural persons.
Transcription of a 19th-century paleographical document
Keywords: Παλαιογραγικό έγγραφο, Νοτάριο, Μεταγραφή, Συμβολαιογραφικό έγγραφο Κέρκυρα 19ος αιώνας; Paleographical document, Notary, Transcription, Notary Corfu 19th century