Εκπαιδευτικά προγράμματα στις παιδικές βιβλιοθήκες και ιδρύματα της Ελλάδος. - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως στόχο να παρουσιάσει τις παιδικές βιβλιοθήκες καθώς και την σημασία της εξέλιξης αυτών. Επιπρόσθετα αναλύει όρους που αφορούν το ευρύ φάσμα της Επιστήμης της Πληροφορίας, δίνοντας έμφαση στις βιβλιοθήκες και στις υπηρεσίες πληροφόρησης , στην έννοια και σημασία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στη Δια βίου μάθηση , στην έννοια της φιλαναγνωσίας, στο ρόλο των παιδικών βιβλιοθηκών , στην επικοινωνία των πολιτιστικών οργανισμών και στη μαθησιακή κουλτούρα. Στη συνέχεια της εργασίας παρατίθενται διεξοδικά δράσεις, και εκπαιδευτικά προγράμματα σε παιδικές βιβλιοθήκες καθώς και πολιτιστικούς οργανισμούς. Τέλος παρουσιάζεται ένας πίνακας εκπαιδευτικών δράσεων για το Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών.
Keywords: παιδικές βιβλιοθήκες, εκπαιδευτικά προγράμματα, δια βίου μάθηση, φιλαναγνωσία, επικοινωνία, πολιτιστικοί οργανισμοί.