Sudorandom - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Οι μηχανές αναζήτησης στον παγκόσμιο ιστό, στην προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν τους χρήστες τους, κατηγοριοποιούν τις καταγεγραμμένες πληροφορίες για να αποκριθούν σε μια αναζήτηση με σχετικές απαντήσεις. Αυτή η διαδικασία κατηγοριοποίησης δεν διαφέρει κατά πολύ από την προεργασία ενός καλλιτέχνη για την δημιουργία ενός εικαστικού κολάζ ή μιας μουσικής σύνθεσης με τεχνικές συγκεκριμένης μουσικής (musique concrète). Στο συγκεκριμένο έργο όλο το πρωτογενές ηχητικό υλικό έχει ληφθεί προγραμματιστικά από την ιστοσελίδα freesound.org χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμο αναζήτησης της σελίδας. Η σύνθεση του έργου ξεκίνησε με λεκτικές περιγραφές ήχων, οι οποίες περνώντας από την μηχανή αναζήτησης επέστρεφαν ήχους. Οι ακριβείς περιγραφές συχνά επέστρεφαν ήχους οι οποίοι μπορούσαν απλά να παρατεθούν σε σειρά για να προκύψουν επιτυχείς συγκυρίες με μουσικό νόημα. Συνεπώς, σε ένα μέρος της συνθετικής διαδικασίας ο συνθέτης είχε λάβει ρόλο επιμελητή και η μηχανή αναζήτησης ρόλο συνεργάτη.
Keywords: μηχανές αναζήτησης, παγκόσμιος ιστός, διαδίκτυο