Μελέτη της επίδρασης διαφορετικών πηγών άνθρακα στην παραγωγή καροτενοειδών και λιπιδίων από την ζύμη Rhodosporidium paludigenum 2664 - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία επικεντρώνεται στην παραγωγή καροτενοειδών και λιπιδίων από το στέλεχος Rhodosporidium paludigenum 2664. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, μελετήθηκαν τέσσερα συνθετικά υποστρώματα που περιλάμβαναν γλυκόζη, σουκρόζη, φρουκτόζη και μίγμα γλυκόζης-γαλακτόζης σε αναλογία 1:1, καθώς επίσης και σε υπόστρωμα από φλούδες πορτοκαλιού, ως εναλλακτικό μέσο ζύμωσης.

This study focuses on the production of carotenoids and lipids from the strain Rhodosporidium paludigenum 2664. During the research, four synthetic substrates were studied, including glucose, sucrose, fructose, and a glucose-galactose mixture in 1:1 ratio, as well as an orange peel-based substrate, as an alternative nutrient source
Keywords: καροτενοειδή, λιπίδια, ζύμες, εκχύλιση, πηγές άνθρακα, σουκρόζη, γλυκόζη, φρουκτόζη, γαλακτόζη, πορτοκάλι; carotenoids, lipids, extraction, Rhodosporidium, paludigenum, sucrose, glucose, fructose, galactose, orange, yeasts