Ζητήματα Επιστημολογίας της Μουσικής Ανάλυσης: Berg op.1-Ανάλυση - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Το θέμα της παρούσας εργασίας αφορά την ανάλυση της Σονάτας για πιάνο op. 1 του Άλμπαν Μπεργκ (Albern Berg) κατά τον διακεκριμένο μουσικολόγο Τ. Αντόρνο (Τh. Adorno). Ως εκ τούτου, βασική βιβλιογραφική αναφορά αποτελεί το σχετικό άρθρο του Αντόρνο, το οποίο μεταφράστηκε πρόσφατα στην ελληνική γλώσσα από τον Π. Βλαγκόπουλο. Συμπληρωματικά χρησιμοποιήθηκε και περαιτέρω βιβλιογραφία, η οποία παρατίθεται στο τέλος της εργασίας. Η εργασία θα ξεκινήσει με ένα εισαγωγικό ιστορικό κεφάλαιο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ανάλυση του έργου.
Keywords: μουσική ανάλυση, σονάτα, Alban Berg.