«Πρακτική Άσκηση στον Δήμο Ηγουμενίτσας: περιγραφή, προκλήσεις, αποτίμηση» - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η παρούσα εργασία αποτελεί σύνοψη της διαδικασίας της πρακτικής άσκησης του υποφαινόμενου στον Δήμο Ηγουμενίτσας και ειδικότερα στο Αυτοτελές Γραφείο Τουρισμού. Σκοπός της εργασίας είναι η αποτύπωση της συνολικής εμπειρίας της συμμετοχής του ασκούμενου στην παραγωγική διαδικασία, μέσα από την περιγραφή του συνεργαζόμενου φορέα, την αναλυτική περιγραφή των καθηκόντων, τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις που συναντήθηκαν και τέλος την κριτική αποτίμηση της πρακτικής άσκησης και τις βελτιωτικές προτάσεις για το μέλλον. Παρουσιάζεται ειδικότερα η συμμετοχή του μεταπτυχιακού φοιτητή στις καθημερινές αρμοδιότητες του Γραφείου Τουρισμού, σε θέση πλήρους απασχόλησης και διάρκειας δύο μηνών που πραγματοποιήθηκε από 01.07.2023 έως 31.08.2023 στον Δήμο Ηγουμενίτσας, με καθήκοντα που αφορούσαν στον τομέα διαπολιτισμικής επικοινωνίας, αλλά και στην διαμόρφωση πολιτικού λόγου

The current paper summarizes my experience as an intern at the Municipality of Igoumenitsa and in particular, at its Tourism Office. The purpose of this study is to highlight the whole experience of my involvement in the production process, giving a short presentation of the host-organization, a detailed description of the duties, the requirements and the challenges faced, and finally a critical appraisal of internship, as well as some improvement suggestions for the future. Particular emphasis is given in my participation in Tourism Office’s everyday tasks, holding a full-time position, for a period of two months, starting from 01.07.2023 and ending 31.08.2023, with duties related to intercultural communication, as well as political discourse formation.
ΟΧΙ
Keywords: Πρακτική άσκηση, Δήμος Ηγουμενίτσας ,Αυτοτελές Γραφείο Τουρισμού, POLICO, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, οργανόγραμμα, γενικές εργασίες, εξατομικευμένες εργασίες, διαπολιτισμικές επαφές, πολιτική επικοινωνία,προσωπική εμπειρία.; Internship, Municipality of Igoumenitsa, Independent Tourism Office, POLICO, Ionian University, organization chart, general assignments, personalized assignments, Intercultural contacts,political discourse formation, personal experience.