ΝΕΟΦΥΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η επιχειρηματικότητα είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει τη δημιουργία και την επίβλεψη νέων εμπορικών επιχειρήσεων. Οι επιχειρηματίες εντοπίζουν ευκαιρίες, αναλαμβάνουν ρίσκα και αναπτύσσουν καινοτόμα προϊόντα ή υπηρεσίες που ικανοποιούν τις ανάγκες της αγοράς. Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις επικεντρώνονται συχνά στην επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων ή στην εξυπηρέτηση εξειδικευμένων τμημάτων της αγοράς. Στον τουριστικό τομέα, η καινοτομία είναι κρίσιμη, καθώς πολλές εταιρείες προσπαθούν να ανταποκριθούν σε ποικίλες απαιτήσεις και προκλήσεις. Η διαδικασία της καινοτομίας σχετίζεται άμεσα με τον κίνδυνο και την αβεβαιότητα, γι' αυτό η ενεργή συμμετοχή των επιχειρηματιών είναι απαραίτητη. Οι επιχειρηματίες, μέσω της απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων, ενισχύουν την οργανωτική τους ικανότητα στην καινοτομία. Η διαχείριση του κινδύνου και της αβεβαιότητας είναι μια συνεχής πρόκληση, καθώς οι συνθήκες στον τομέα του τουρισμού μεταβάλλονται. Οι επιχειρηματίες χρησιμοποιούν στρατηγικές όπως η δικτύωση και η συλλογή πληροφοριών για να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις. Ωστόσο, η διαχείριση της αβεβαιότητας απαιτεί και διαίσθηση και λογική, καθώς οι αλλαγές στους τομείς της τεχνολογίας, των αγορών και των οικονομικών επηρεάζουν την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Entrepreneurship is a process that involves the creation and oversight of new commercial enterprises. Entrepreneurs identify opportunities, take risks, and develop innovative products or services that meet market needs. Startups often focus on solving specific problems or serving specialized segments of the market. In the tourism sector, innovation is crucial, as many companies strive to meet diverse demands and challenges. The innovation process is directly related to risk and uncertainty, making active participation from entrepreneurs essential. By acquiring knowledge and skills, entrepreneurs enhance their organizational capability in innovation. Managing risk and uncertainty is an ongoing challenge, as conditions in the tourism sector change. Entrepreneurs employ strategies such as networking and information gathering to tackle these challenges. However, managing uncertainty requires both intuition and logic, as changes in technology, markets, and economics influence business activities.
Keywords: Νεοφυής επιχείρηση, διαχείριση, καινοτομία, κίνδυνοι, αβεβαιότητα.; Strartup, management, innovation, risk, uncertainty