Δημιουργία Γλωσσαρίου Οικονομικών Όρων Γαλλικού Φορολογικού Δικαίου και Σχολιασμός - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η παρούσα πτυχιακή αποτελεί μία ερευνητική εργασία στα πλαίσια της οποίας δημιουργήθηκε ένα γλωσσάριο ειδικών νομικών όρων. Σκοπός είναι ο εμπλουτισμός της βάσης δεδομένων ορολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΙΑΤΕ (Interactive Terminology for Europe). Το γλωσσάριο βασίζεται σε ορολογία του γαλλικού φορολογικού δικαίου. Αρχικά, η συγκεκριμένη πτυχιακή περιέχει το πρώτο μέρος το οποίο αποτελείται από τα είκοσι δελτία καταχώρησης των όρων και το δεύτερο μέρος το οποίο αποτελείται από τον σχολιασμό. Όσον αφορά το δεύτερο μέρος, αυτό περιέχει έναν πρόλογο, ευχαριστίες και το κύριο μέρος. Σε αυτό μελετάται η μεθοδολογία που ακολούθησα για την εκπόνησης της πτυχιακής εργασίας, τα προβλήματα που αντιμετώπισα αλλά και η συμβολή της αποδελτίωσης στην διαδικασία της μετάφρασης.

Cette mémoire est un travail de recherche dans le cadre duquel a été créé un glossaire de termes de droit fiscal. L'objectif est d'enrichir la base de données terminologique de l'Union européenne IATE (Terminologie Ιnteractive pour l'Europe). Le glossaire est basé sur la terminologie du Code général des impôts de l'Etat français. Initialement, cette mémoire contient une première partie qui comprend vingt feuilles d'enregistrement des termes et une deuxième partie qui comprend le commentaire de la mémoire. Quant à la deuxième partie, elle contient une préface, des remerciements et la partie principale. Dans cette partie j’étudie la méthodologie que j'ai suivie pour la préparation de la mémoire, les problèmes que j'ai rencontrés et la contribution de l'indexation au processus de traduction.
Keywords: φορολογικό δίκαιο, ΙΑΤΕ , ορολογία