Μετάφραση και Σχολιασμός του άρθρου «Covid-19 Is History’s Biggest Translation Challenge» της Gretchen McCulloch και αποσπάσματος του κειμένου «La Covid-19 et les droits des minorités : orientations et pratiques prometteuses» της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα. - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία περιλαμβάνει τη μετάφραση και τον σχολιασμό του άρθρου «Covid-19 Is History’s Biggest Translation Challenge» της Gretchen McCulloch και αποσπάσματος του κειμένου «La Covid-19 et les droits des minorités : orientations et pratiques prometteuses» της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σε έναν κόσμο ο οποίος συνεχώς αλλάζει, ειδικότερα μετά από την πανδημία της νόσου Covid-19, η παρούσα εργασία επικεντρώνει το ενδιαφέρον της, μέσω της μετάφρασης και του σχολιασμού των προαναφερθέντων κειμένων, στις επιπτώσεις που επέφερε η πανδημία τόσο σε επίπεδο γλωσσικό, όσο και κοινωνικό.

The following dissertation focuses on the translation and commentary of the article "Covid-19 Is History's Biggest Translation Challenge" by Gretchen McCulloch and an excerpt from the "La Covid-19 et les droits des minorités: orientations et pratiques prometteuses" article by the Office of the High Commissioner for Human Rights. In a world that is constantly changing, especially after the Covid-19 pandemic, this dissertation focuses on the effects of the pandemic, by translating and commenting on the above texts, both linguistically and socially.
Translation and Commentary of the article "Covid-19 Is History’s Biggest Translation Challenge" by Gretchen McCulloch and an excerpt from the "La Covid-19 et les droits des minorités : orientations et pratiques prometteuses" article by the Office of the High Commissioner for Human Rights.
Keywords: πανδημία, κρίση, covid-19, μεταφραστική πρόκληση, γλωσσική πολυμορφία, γλωσσική ανισότητα, κυρίαρχες γλώσσες, ισχυρές γλώσσες, μειονοτικές γλώσσες, ασθενείς γλώσσες, μειονότητες, πληροφόρηση, μηχανική μετάφραση, γλωσσικοί πόροι.; pandemic, crisis, covid-19, translation challenge, linguistic diversity, linguistic inequality, dominant languages, powerful languages, minority languages, weak languages, minorities, information, machine translation, language resources.