Ανάπτυξη Επαγγελματιών Επιστημόνων της πληροφορίας για τα Μουσεία με βάση τις κατευθύνσεις του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει σκοπό να παρουσιάσει τις αλλαγές στον τομέα της Μουσειολογίας σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Διεθνούς Συμβουλίου των Μουσείων ( ICOM) και πιο συγκεκριμένα την εκπαίδευση των επαγγελματιών μουσείων σε συνδυασμό με την τρέχουσα υγειονομική κρίση. Η νόσος της covid-19 φέρνει μία σειρά απο επιπτώσεις και αλλαγές στον τομέα του πολιτισμού και τα μουσεια που θέλουν να παραμείνουν ανοιχτά πρέπει να συμμορφωθούν στις κατευθύνσεις του ICOM με σκοπό την ασφάλεια προσωπικού και κοινού. Επιπρόσθετα γίνεται λόγος για τις αλλαγές στην διαδικασία της μάθησης και τον κομβικό ρόλο της εμπειρίας σύμφωνα με την οποία ο επισκέπτης «μαθαίνει κάνοντας».Στη συνέχεια παρουσιάζονται εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις στην Ελλάδα σε σύγκριση πάντα με τα μουσεία του εξωτερικού και με τις μαθησιακές μεθόδους που ακολουθούνται. Τέλος γίνεται λόγος για το ιδανικό μουσείο του 21ου αιώνα και τις απαραίτητες αλλαγές που το καθιστούν σύγχρονο με την αναπόσπαστη χρήσης της τεχνολογίας στα σημερινά μουσεία.
Keywords: Επαγγελματίες μουσείων, Μουσειολογία, Υγειονομική Κρίση, Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων ICOM, Εμπειρική Μέθοδος, Εκπαίδευση.