memory cinema - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Το memory cinema είναι μια διαδραστική εγκατάσταση μικτής πραγματικότητας. Έχει ως ερευνητικό αντικείμενο ένα νέο τύπο κινηματογραφικής και μουσικής αφήγησης αφαιρώντας ή επαυξάνοντας τα παραδοσιακά εργαλεία του κινηματογράφου για να τα ενσωματώσει με το περιβάλλον της χωρικής διαδραστικής εγκατάστασης. Μέσα στο περιβάλλον εμβύθισης της εικονικής πραγματικότητας, η φωτογραφία γίνεται σκηνογραφία, οι ηθοποιοί μετατρέπονται σε τρισδιάστατες γεωμετρίες και ο πεζός λόγος μετατρέπεται σε μελωδία. Το μοντάζ αφήνεται στην ασυνείδητη θέληση του θεατή ανιχνεύοντας την ριπή οφθαλμού και η εξέλιξη της ιστορίας δημιουργείται δυναμικά (generative). Η μουσική και ο ήχος είναι τα εργαλεία για να περιγραφεί το συναίσθημα και η ατμόσφαιρα της αφήγησης. Επιχειρείται η εδραίωση ενός πρωτότυπου πλαισίου καλλιτεχνικής δημιουργίας που διατηρεί μια διαφάνεια ως προς τη μεθοδολογία, ώστε ο χρήστης να εξερευνήσει την αισθητική και την ποιότητα του ψηφιακού θορύβου και τον τρόπο που αυτός προσπαθεί να ερμηνεύσει το φυσικό μας κόσμο.
Keywords: εικονική πραγματικότητα, επαυξημένη πραγματικότητα