Ευριπίδου Βάκχαι: Μέτρο και στοιχεία ελληνικότητας στο λυρικό δράμα Βάκχες του Αργύρη Κουνάδη - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία θα εστιάσουμε την προσοχή μας σε ένα από τα τελευταία έργα του σπουδαίου τραγικού ποιητή Ευριπίδη, τις «Βάκχες», και συγκεκριμένα, θα μελετήσουμε πλευρές το λυρικού δράματος «Βάκχες» σε μουσική του συνθέτη Αργύρη Κουνάδη, που αποτελεί μια μουσική διασκευή του ομώνυμου έργου του Ευριπίδη, με λιμπρέτο στην νέα ελληνική βασισμένο στη μετάφραση του Μιχάλη Κοπιδάκη, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του αρχαίου κειμένου όσον αφορά τα στάσιμα. Πιο συγκεκριμένα, στην εργασία αυτή γίνεται μια προσπάθεια κατανόησης του έργου των Βακχών και της ιδιαίτερης προσέγγισης του Αργύρη Κουνάδη, με ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη των ρυθμικών στοιχείων, που συνδέονται με διάφορους τρόπους με την αρχαία και τη νεότερη ελληνική παράδοση.
Keywords: Ευριπίδης, Βάκχες, λυρικό δράμα, Αργύρης Κουνάδης