"Μετάφραση και σχολιασμός του κεφαλαίου 10 (μέρη 9 & 10) του βιβλίου "Capitalism: A Treatise on Economics" του George Reisman, σελίδες 423-427. - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Η εργασία είναι μία μετάφραση οικονομικού περιεχομένου, από τα αγγλικά στα ελληνικά, με σχολιασμό στα ελληνικά. Το θέμα του κειμένου αφορά τα καρτέλ και το πώς μπορούν να επηρεάσουν κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες την οικονομία. Ο σχολιασμός αφορά καθαρά και μόνο την μεταφραστική διαδικασία οικονομικών κυρίως κειμένων, καθώς και επίσης τα προβλήματα που αντιμετώπισα σε αυτό το κείμενο.

My thesis is a translation of a financial text from english to Greek. The text is about the cartels and the way they can affect the economy. After the translation, I have analyzed the process of doing a financial translation and also the translation problems I have faced during this particular translation.
Keywords: Μετάφραση, Οικονομική, Καπιταλισμός, Καρτέλ, Αγγλικά, Ελληνικά; Translation, Financial, Capitalism, Cartel, English, GReek