Η λειτουργία των ελληνικών σχολικών βιβλιοθηκών - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία αυτή έχει ως στόχο την λειτουργία των σχολικών βιβλιοθηκών στο πλαίσιο της εκπαίδευσης. Αναφέρονται συνοπτικά οι σύγχρονοι ρόλοι της σχολικής βιβλιοθήκης, οι σκοποί, οι δυνατότητες καθώς και οι χρήστες(κοινό στο οποίο απευθύνεται) . Γίνεται μια σύντομη ιστορική αναφορά για τις σχολικές βιβλιοθήκες στο σύγχρονο ελληνικό κράτος. Στην συνέχεια, θα παρουσιάσει με λεπτομέρεια τον ρόλο της πληροφοριακής παιδείας, του σχολικού βιβλιοθηκονόμου, τις αρμοδιότητές του καθώς και την επικείμενη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς. Ακόμη, αναφέρονται επιδεικτικά οι τρόποι οργάνωσης και ταξινόμησης των σχολικών βιβλιοθηκών (τοποθέτηση βιβλίων καθώς και με ηλεκτρονική καταχώρηση). Επιπρόσθετα, θα αναλύσει το παλαιότερο και το σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας τους. Τέλος, εξάγονται συμπεράσματα και γίνονται προτάσεις για την σωστή εφαρμογή των διεθνών πρακτικών για τις σχολικές βιβλιοθήκες στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα.
Keywords: σχολικές βιβλιοθήκες, πληροφοριακή παιδεία, σχολικός βιβλιοθηκονόμος, οργάνωση, ταξινόμηση, νομοθεσία, ελλάδα