St. Viniri-Το ιερό δάσος της Αγίας Παρασκευής - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Το δάσος της Αγίας Παρασκευής στη Βωβούσα, στο Ανατολικό Ζαγόρι, είναι ένα από τα εναπομείναντα ιερά δάση. Ανέγγιχτο στο χρόνο το διατηρούν οι μύθοι που αποτελούν την προφορική παράδοση του χωριού και μεταφέρονται από γενιά σε γενιά δημιουργώντας τον θρύλο του δάσους. Οι κάτοικοι λένε ότι αν «πειραχτεί» οτιδήποτε από το δάσος οι συνέπειες είναι καταστροφικές. Σαν αποτέλεσμα είναι το δάσος να συνεχίζει να υπάρχει χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση, πράγμα σπάνιο στην εποχή μας.

The forest of Agia Paraskevi in Vovousa, eastern Zagori, is one of the last remaining sacred forests in Greece. Untouched by the passage of time, it is preserved by the myths of the village's oral tradition, passed on from generation to generation making up the forest's legend. People say that if the forest is "disturbed" in any way the consequences will be devastating. As a result, the forest continues its long existence without any human intervention, a rare thing in our modern times.
St. Viniri-The sacred forest
Keywords: Ντοκιμαντέρ, μικρού μήκους, δάσος, μνήμη, παράδοση, φύση, ιερά δάση; Documentary, short film, forest, memory, tradition, nature, sacred forests