Στοχαστικές Διαδικασίες και Μέθοδοι Υπολογιστικής Φυσικής - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Σκοπός του συγγραφέα με το παρόν κείμενο είναι η δημιουργία ενός εγχειριδίου Στοχαστικών Διαδικασιών και Μεθόδων Υπολογιστικής Φυσικής στο οποίο γίνεται ρητή σύνδεση θεωρητικών και πρακτικών οπτικών. Για αυτόν τον σκοπό ο συγγραφέας κάνει χρήση της υπολογιστικής γλώσσας Julia, συμπεριλαμβάνοντας κώδικα σε κάθε τομέα του εγχειριδίου. Το παρόν κείμενο είναι μία εισαγωγή στον κόσμο της μοντελοποίησης, της προσομοίωσης αλλά και του αριθμητικού υπολογίζειν. Βασικές γνώσεις πιθανοτήτων και προγραμματισμού είναι απαραίτητες ώστε να μεγιστοποιήσει κανείς τη χρησιμότητα του εγχειριδίου. Η γλώσσα Julia επιλέχθηκε λόγω της ευκολίας ανάγνωσης, της ομοιότητας με τον ψευδοκώδικα αλλά και της αυξανόμενης υιοθέτησής της στα επιστημονικά πεδία που πραγματεύεται το κείμενο. Οι αλγόριθμοι, εικόνες που εμφανίζονται στο παρόν εγχειρίδιο μπορούν να βρεθούν στο αποθετήριο https://github.com/spirosbax/textbook-companion μαζί με επιπλέον βοηθητικό περιεχόμενο.

The purpose of the author with the present text is the creation of a manual of Stochastic Procedures and Methods in Computational Physics in which an explicit connection of theoretical and practical perspectives is made. For this purpose the author makes use of the Julia computer programming language, including code in each section of the manual. This text is an introduction to the world of modelling, simulation and arithmetic. Basic knowledge of probabilities and programming is necessary to maximize the usefulness of the manual. The Julia language was chosen because of the ease of reading, the similarity with the pseudocode but also its increasing adoption in the scientific fields that the text deals with. The algorithms, images shown in this manual can be found in the repository https://github.com/spirosbax/textbook-companion along with additional auxiliary content.
Stochastic Processes and Methods in Computational Physics
Keywords: στοχαστικές διαδικασίες, φυσική, προσομοίωση, μοντελοποίηση, αλγόριθμοι, προγραμματισμός, μαθηματικά, Julia, τυχαίος περίπατος, διαδικασία Wiener, κίνηση Brown, Poisson, Ornstein Uhlenbeck, μερικές διαφορικές εξισώσεις, διαφορικές εξισώσεις, αριθμιτική επίλυση; stochastic processes, physics, simulation, modelling, algorithms, programming, mathematics, Julia, random walk, Wiener process, Brownian motion, Poisson, Ornstein Uhlenbeck, partial differential equations, differential equations, numerical solution